Volei A1: Play-Off – Etapă calmă, previziuni furtunoase

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rezultatele etapei a treia din Play-Off  (6 aprilie):

Ştiinţa Bacău  – C.S.M. Lugoj = 3 : 0 

Cu câteva probleme de sănătate în lot, lugojencele n-au mai putut strica încă o data socotelile trupei antrenate de Florin Grapă. Căreia i-au pricinuit oricum daune serioase în acest sezon, luându-i punct în campionat şi mărindu-i astfel ecartul faţă de Târgovişte, plus, mai ales, eliminând-o din Cupa României. Adică zădărnicindu-i îndeplinirea ambelor obiective din sezonul 2018-2019.  Împotriva unui arbitraj părtinitor, ostil chiar, al tradiţionalei brigăzi nemţene din Polivalenta băcăuană (numele Ouatu vă spune cumva ceva ?), dar şi unei evoluţii foarte bune a principalelor atu-uri ale gazdelor – Koleva, Rogojinaru, Otasevic şi Cazacu – era foarte greu de obţinut puncte. Pe care, în altă conjunctură, ni le-am dori în returul de la Lugoj.

C.S.M Bucureşti  – Dinamo Bucureşti = 3 : 0 

Fără probleme pentru campioane, care nu-şi permit paşi greşiţi după relansarea luptei pentru titlu prin victoria de la Blaj. La dinamoviste nu a reintrat încă Alida Cioroianu, pe care staff-ul o doreşte în teren la dubla cu Lugojul. Motiv pentru care a păcălit programarea iniţială a meciului din 10 aprilie, trimis în 26 ale lunii pe motiv de junioare în lot participante la Turneul Final de la Tg, Mureş. În condiţiile în care, din lot, doar Andra Artin era una din… variantele de rezervă la titulare !

C.S.M. Târgovişte – C.S.M. Volei Alba Blaj = 0 : 3                                                                                                    

Răzbunare dură a blăjencelor după eşecul din retur (2 : 3), dar multinaţionala lui Luka are cinci puncte mari în faţa Bacăului în disputa pentru bronz. Două puncte avans mai are şi Blajul în faţa C.S.M. Bucureşti, ce va avea un meci dificil la Târgovişte. Dar jocul decisiv poate fi în 24 aprilie, în Capitală, la ciocnirea turco-sârbă Ferhat Akbaş – Darko Zakoc !

Cum menţionam şi în ediţia trecută, Dinamo Bucureşti – formaţie bine întărită de dublul transfer Pârv – Iancu din iarnă, îşi doreşte neapărat participarea în Cupele Europene în toamnă. Adică locul cinci pe care se află acum C.S.M. Lugoj, la două puncte diferenţă faţă de bucureştence. Acest lucru însemnând că, în absenţa unor mari surprize, vor decide cele două întâlniri directe ce vor avea loc la Bucureşti (26 aprilie) şi Lugoj (4 mai).

Din păcate, datorită unor competiţii de gimnastică şi lupte programate în week-end la datele de 13 şi 20 aprilie, atunci când trebuia să aibă loc meciurile cu vicecampioana şi campioana naţională în Lugoj, voleiul nu poate face antrenamente câteva zile în sală şi meciurile în cauză au fost reprogramate în cursul aceleiaşi săptămâni:

C.S.M. LUGOJ – C.S.M. Volei Alba Blaj – luni, 15.04.,  orele 18,30

C.S.M. LUGOJ –  C.S.M. Bucureşti – joi, 18.04., orele 18,30

Fiţi alături de C.S.M. Lugoj – volei!

Dan H. BRUDIU

Volei feminin A 2: C.S.M. Lugoj – locul trei în Seria A 2 Vest

Turneul final al Seriei Vest, programat între 5 şi 7 aprilie la Tg. Mureş, a propus duelurile pentru primele două locuri între cele patru echipe calificate din faza I. Formaţiile clasate pe primele două locuri –Tg.Mureş şi Piteşti – au de-acum drept de promovare directă în Divizia A1, alături de locurile 1-2 din  Seria A 2 est.

Cum era de aşteptat, pe cele două poziţii calificante s-au plasat grupările ce au condus competiţia de-a lungul întregului sezon, loturi care şi-au valorificat plusul de valoare şi experienţă. Frumoasă impresie a lăsat însă şi echipa, formată în totalitate din junioare lugojence care – deşi nu avea drept regulamentar de promovare – a cedat contra favoritelor după evoluţii meritorii şi s-a impus spectaculos în ultimul meci în faţa orădencelor, ocazie cu care a încheiat – practic – pe cea mai bună poziţie posibilă competiţia.

Un loc trei muncit, după un campionat binevenit de ligă secundă, o iniţiativă foarte bună,  în care antrenorul prof. Dorin Horvath a beneficiat de un cadru propice pentru a antrena şi a rula oficial un grup ce evoluează în aceste zile – sperăm cu şanse la o medalie – în finala naţională a junioarelor.

Rezultatele turneului final:

Argeş Pitesti – C.S.U. Oradea = 3 : 0

C.S.M. Tg. Mureş – C.S.M. Lugoj = 3 : 1   (25:16, 25:14, 23:25, 25:19)

C.S.M. Tg. Mureş – C.S.U. Oradea = 3 : 0

Argeş Pitesti – C.S.M. Lugoj = 3 : 0   (27:25, 25:11, 25:21)

 C.S.M. Tg. Mureş –  Argeş Pitesti = 3 : 0

C.S.U. Oradea – C.S.M. Lugoj = 2 : 3  (26:24, 21:25, 25:21, 23:25, 12:15)

O performanţă frumoasă a tinerelor voleibaliste lugojene, care au fost nevoite a face faţă pe mai multe planuri ale întrecerilor de junioare, trei dintre ele chiar şi alături de formaţia de primă ligă. Un rezultat deosebit pentru care întregul lot şi tehnicienii catedrei de volei a C.S.Ş. Lugoj merită aprecieri şi aplauze din partea iubitorilor de sport şi volei în special. La mai mare !

Din turneul final al Seriei Est, programat în aceeaşi perioadă la Medgidia, au obţinut dreptul de a promova direct în prima ligă C.S. Medgidia şi Rapid Bucureşti.

C.S.M. Lugoj (II) – foto : Rossana Nistor (cpt.), Noemi Csillag, Alexandra Panţiru, Vanessa Fiat, Andreea Ioniţă, Cătălina Turcu, Arina Ivaşcu, Patricia Bărbulescu, Luiza Roşie, Roberta Bîrliba, Georgiana Popa, Andra Badiu. 

Antrenor: prof. Dorin Horvath

 Volei junioare
C.S.Ş. Lugoj: Şanse la podiumul naţional

Iată şi calendarul meciurilor din finala Campionatului Naţional:

miercuri, 10.04.2019

orele 14.00: CSS Bacău – CSM București

orele 16.00: CS Dinamo – CTF 1 București

orele 18.00: CSS Lugoj – CSS Târgu Mureș

joi 11.04.2019

orele 14.00: CTF 1 București- CSS Lugoj

orele 16.00: CSS Bacău – CS Dinamo

orele 18.00: CSM București – Medicina Târgu Mureș

vineri 12.04.2019

orele 14.00: CS Dinamo – CSM București

orele 16.00: CSS Lugoj – CSS Bacău

orele 18.00: Medicina Târgu Mureș – CTF 1 București

sâmbătă 13.04.2019

orele 10.00: CSM București – CTF 1 București

orele 12.00: CS Dinamo – CSS Lugoj

orele 14.00: CSS Bacău – Medicina Targu Mureș

duminică 14.04.2019

orele 10.00: CSS Lugoj – CSM București

orele 12.00: CTF 1 București – CSS Bacău

orele 14.00: Medicina Târgu Mureș – CS Dinamo

Toate partidele sunt transmise în direct pe pagina de facebook  Clubul Sportiv Universitar Tîrgu Mureş.  Succes, fetelor!

Dan H. BRUDIU

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.