Volei A1. Planuri de toamnă… europeană: CSM Lugoj va întâlni echipa slovacă VK Pirane Brusno

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În primul tur al CEV Challenge Cup, CSM Lugoj
va întâlni echipa slovacă VK Pirane Brusno

Dan H. BRUDIU

La încheierea celui de al treilea sezon intern în care este condus de cuplul Grbic / Segrt, Lugojul voleibalistic aliniază a treia oară  echipa Clubului Sportiv Municipal la startul Cupelor Europene intercluburi. Urmare a obținerii poziției a cincea în clasamentul dominat în România de echipele ce s-au dovedit  cele mai bine organizate: Blajul, Târgoviștea, Dinamo și Bacăul au fost mereu vârfurile interne prezente cu bune rezultate în Europa. În ultimul sezon, unul disputat în condiții speciale, s-au ridicat spectaculos încă trei grupări care, cu siguranță, vor emite pretenții la zona superioară și în campionatul 2021/2022. Medgidia, Lugoj și Voluntari vor fi, potrivit transferurilor, nuci tari pentru favorite și vor putea provoca serioase surprize.

Până atunci însă, în urma tragerii la sorți  a Confederației Europene de Volei, ce s-a defășurat săptămâna trecută în Luxemburg, clubul lugojean și-a aflat adversara din primul tur al Challenge Cup. Clubul slovac VK Pirane Brusno este un obișnuit al meciurilor oficiale europene, ocupând anul trecut locul al cincilea pe plan intern într-un campionat dominat de Slavia Bratislava și UKF Nitra.

Chiar dacă în acest moment nu cunoaștem multe despre mișcările ce se produc la clubul slovac în intersezon, având în vedere antecedentele celor două grupări, opinăm să afirmăm că trupa antrenată de Ugljesa Segrt și Dragan Grbic are prima șansă la trecerea în turul următor. Prima partidă se va juca în Lugoj la final de octombrie, returul în Slovacia la startul lui noiembrie.

În șaisprezecimile de finală, adversarul formației califi-cate din dubla Lugoj – Brusno (turul în Romania, returul în Slovacia, la cca 550 km de casă) va susține două partide cu un adversar mai cunoscut, formația elvețiană Sm’Aesch Pfeffingen fiind ocupanta locului trei în ediția precedentă, dar și finalistă a campionatelor 2016, 2017, 2018 și 2019 sau câștigătoarea Supercupei Elveției în 2020. O trupă care, în sezonul trecut, a utilizat multe sportive din afara Țării Cantoanelor, cuprinzând patru autohtone, patru americance, o rusoaică, o japoneză, o austriacă și o nemțoaică, antrenate de un cuplu germano-argentinian. Un club care, cu trei ani în urmă, elimina din aceeași competiție Bacăul, după o dublă dramatică – 2 : 3 acasă, 3 : 1 în Moldova.

Cu gândul (și la) confruntările în cauză, sperând să avem parte de ambele, dar și la campionatul intern care va porni în 10 octombrie, antrenorii Ugljesa Segrt și Dragan Grbic vor da startul pregătirilor în august pentru noul lot constituit în intersezon, cel format din:

Adriana Popa, Patricia Bărbulescu – libero,

Tanja Sredic (SRB), ,  Andreea Gemănariu (Petra), Katarina Canak (SRB), Andra Badiu-Savu – centri,

Loredana Filipaș, Simina Străchinescu (universali),

Georgiana Popa,  Sara Sakradzija (SRB), Bojana Celic Markovic (SRB ) – extreme),

Lorena Ciocian, Petya Barakova (BUL) – coordonatori.

După  câteva antrenamente de acomodare, sportivele lugojene au programat de la mijlocul lui august un canto-nament la Kladovo, în Serbia, aproape de Turnu Severin, acolo unde s-au găsit condiții foarte bune de pregătire și sală de antrenament și jocuri la dispoziție, până la relu-area activităților în Lugoj. Intenția conducerii tehnico-administrative fiind ca în luna septembrie să fie găsiți parteneri de jocuri sau să fie organizate turnee, în Lugoj sau în deplasare, cu echipe din România, Ungaria sau Serbia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.