Volei A1. Concluzii de final: Careul fruntaș (I)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

C.S.M. Târgoviște

Campioana incontestabilă a sezonului 2020 – 2021, învingătoare în patru rânduri (3 : 2 la Medgidia, 3 : 2 la Tg.Mureș, 3 : 1 la Blaj, 3 : 0 la Târgoviște) în fața principalului rival, multilaureata din Ardeal.

O singură înfrângere în 28 de meciuri: 2:3 la Lugoj, în 7 februarie 2021!

Atu-urile campioanei: cubaneza Heidi Casanova, coordonatoarea belgiană Ilke Van de Vyver, compatrioata sa Nadia Sobolska, internaționala Rodica Buterez, ucraineanca Irina Trushkina, bulgăroaica Gergana Dimitrova, libero-ul sârb Teodora Pusic și aducerea în retur a tehnicianului italian Giovanni Caprara, antrenorul campion mondial cu naționala Rusiei și câștigător al Champions League și al Cupei Mondiale a cluburilor cu Eczacibasi Istanbul înlocuindu-l pe titratul Dragan Nesic.

O mutare scumpă, dar eficientă cât un… campionat!

**********************

C.S.M. Volei Alba Blaj

Deși trupa lui Darko Zakoc pornea cu prima șansă la start, având în sârboaicele campioane mondiale Popovic, Milenkovic, Aleksic și conaționalele lor Antonjievic, Celic, Spasenic și Kocic, alături de Ioana Baciu garanții serioase de calitate, deși bugetul fostei campioane a fost unul foarte mare, superior celui dâmbovițean, deși Lugojul produsese cea mai mare surpriză a campionatului, răpind Târgoviștei două puncte ce puteau fi decisive în alte condiții, al șaselea titlu n-a mai venit la Blaj, un team care, comparativ cu noua regină a voleiului din România, n-a mai arătat aceeași determinare și poftă de performanță ca în anii precedenți. Ardelencele rămân totuși cu argintul din finala Challenge Cup și câștigarea Cupei României.

**********************

Dinamo București

Formație cu mari pretenții la start, Dinamo a beneficiat de certe valori în lot, precum Nneka Onyejekwe, bulgăroaicele de mare experiență Maria Karakasheva și Nasya Dimitrova, rusoaica de culoare Eli Uattara, spanioloaica Milagros Collar și brazilianca Tassia Teodoro, dar, decisiv, n-a excelat la capitolul coordonare într-atât încât să pună reale probleme celor două candidate la titlu. Bronzul este însă meritat și la locul lui pentru lotul antrenat de sârbul Milos Gavrilovic.

**********************

C.S. Medgidia

Se știa din intersezon că formația dobrogeană, care realizase o campanie impresionantă de transferuri în vară, bazată pe un buget impresionant, înregimentând sportive românce de valoare de la Dinamo, Bacău și Lugoj, va fi una din nucile tari ale primei ligi. Un staff foarte serios condus de principalul Florin Voinea a făcut treabă bună în Dobrogea, acolo unde extrema Adriana Matei, centrii Diana Ariton și Andreea Petra, experimentata Cristina Miron-Cazacu și cuplul de libero ai naționalei Albu – Jeremic au dat siguranță și eficiență unui team care, sigur, a acumulat puncte la fiecare turneu. În plus, Medgidia n-a suferit aproape deloc de infectări Covid în timpul turneelor, beneficiind însă de indisponibilitatea altor echipe ce au pierdut jocuri prin neprezentare din acest motiv. Un campionat foarte bun, ambiții mari în continuare aproape de malul mării.

**********************

(Va urma)

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.