Volei A1: C.S.M. Lugoj – start oficial în Moldova

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După o serie planificată de peste cincisprezece meciuri de pregătire, C.S.M. Lugoj se găseşte la un pas înaintea debutului în noul sezon. Un campionat care va fi dominat cu siguranţă de super-garniturile de la C.S.M. Bucureşti şi C.S.M. Volei Alba Blaj, urmate de alte două garnituri europene puternice, cu transferuri importante în vară, cu un plus pentru prima: C.S.M. Târgovişte şi Ştiinţa Bacău.

Ziua de miercuri în săptămâna de start a fost decisivă în finalizarea formelor de licenţiere pentru noul lot de sportive şi antrenori ce vor reprezenta Lugojul în prima ligă, voleibalistele susţinând în Lugoj două antrenamente zilnice în ultimele momente de pregătire care anticipează prima etapă, ce va avea loc sâmbătă, 27 octombrie.

Ca obiectiv, voleiul îşi propune  o nouă prezenţă în Play-Off, având un lot care îmbină experienţă şi elan, cu o medie de vârstă de 24,4 ani, excluzând din calcul cele trei sportive junioare de la C.S.Ş. Lugoj. Lupta pentru obiectiv va fi dusă, după cum se vede în acest moment, cu Dinamo Bucureşti (serios întărită în vară), Agroland Timişoara (echipă ce evoluează în Challenge Cup şi care are, din week-end, o campioană mondială în lot) şi C.S.U. Belor Galaţi (grupare cu sportive experimentate, multe din acestea străine), nume cu ambiţii europene declarate şi condiţii materiale foarte bune. Vom vedea, dacă lucrurile vor decurge normal, volei de calitate în Sala Sporturilor, cu lugojencele producând spectacol şi … puncte !

Între campionatele 2010 – 2018 s-au parcurs opt ani, cei mai buni ai voleiului din Lugoj în istoria sa. Urmează al nouălea, deloc mai uşor. În care lugojencele au parte de un start cu două partide în deplasare: 27 octombrie, la Bacău şi 3 noiembrie, la Cluj. Primul meci pe teren propriu: sâmbătă, 10 noiembrie, la 18.30, cu Dinamo Bucureşti.

C.S.M. Lugoj  deplasează vineri în Moldova pe Diana Balintoni, Nina Jakic, Elena Babic, Alexandra Cauc, Nina Kocic, Daiana Roman, Bianca Albăstroiu, Ivana Dinic şi Katarina Vukomanovic. Antrenori: Ugljesa Segrt (antrenor principal), Dragan Grbic (antrenor secund).

Ştiinţa Bacău – grupare antrenată de profesorii Florin Grapă şi Aurel Cazacu  dispune în lot de internaţionalele Denisa Rogojinaru, Georgiana Faleş, Cristina Cazacu, Loredana Filipaş, Alice Kapelovies, alături de componentele din sezonul trecut Roxana Geoge, Alexandra Ciucu, Melinda Şipoş, Karina Gorbe, plus trei noutăţi din Bulgaria, dintre care Slavina Koleva este vicecampioană europeană cu Alba Blaj în mai 2018.

Va oficia la joc cuplul Cristian Botezatu – Cristian Ouatu (ambii din Piatra Neamţ). Observator F.R.Volei – Gheorghe Vişan (Bucureşti).

Jocurile etapei:

Agroland Timişoara – Universitatea NTT Data Cluj – orele 19

C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.U. Belor Galaţi – orele 18.00

Ştiinţa Bacău – C.S.M. Lugoj – orele 17.00

C.S.M. Târgovişte – C.S.M. Bucureşti – orele 19.00

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.