Volei A 1, Play-Off: Atenție la Galați!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

După două meciuri foarte bune, primul câștigat la Galați cu C.S.U Belor Galați (3 : 1) și al doilea în care au opus o rezistență solidă campioanei C.S.M. Volei Alba Blaj (1 : 3), voleibalistele lugojene evoluează, într-un joc disputat după editarea acestor rânduri, cu favorita la bronzul național, C.S.M. Târgoviște.

Deocamdată, înaintea etapei în discuție, în care se joacă Blaj – Dinamo, Galați – Bacău și Lugoj – Târgoviște, avansul voleibalistelor lugojene față de Galați este de 5 puncte, dar cu siguranță echipa antrenată de Paul Bogdan rămâne periculoasă. Mărturie stă prestația sa la Blaj, acolo unde primele două seturi (25:22 Galați, 25:22 Blaj) au fost extrem de echilibrate și confirmă faptul că Belor nu renunță la luptă. Foarte important în acest sens e jocul gălățencelor de miercuri (n.red.: ieri) cu Bacăul, unul în care gazdele vor face tot posibilul să adune puncte. Așa încât dubla din Play-Off  Lugoj – Galați (21 martie, Galați, 15 aprilie, Lugoj), să crească în dramatism.

În acest moment, între primele șase echipe ale României, situația trupei antrenate de Segrt și Grbic este una specială. Datorită convocării a trei sportive junioare în cantonamentele loturilor naționale (Patricia Băr-bulescu și Georgiana Popa la junioare – Toplița, Andra Badiu-Savu la cadete – București), lotul suferă mult în pregătirea efectuată în efectivul redus de zece sportive, cele trei absențe reprezentând, în plus, și prima opțiune de schimbare la pos-turile de libero, extremă și centru. Celelalte echipe din Play-Off nefiind afectate de aceste convocări, clubul lugojean a trimis Federației Române de Volei solicitarea ca sportivele să poată fi folosite cel puțin în 4 jocuri din Play-Off (două cu Bacăul, două cu Dinamo). La ora la care scriu nu există un răspuns la solicitare, iar viitorul apropiat poate fi greu estimat din punct de vedere competițional în condițiile crizei actuale, ce afectează organizatoric competițiile interne.

Noi sperăm la mai bine. Și fiți alături de C.S.M. Lugoj – volei !

Se află în pregătiri la această oră: Diana Balintoni, Daiana Roman, Tamara Ignjic, Nina Kocic, Andreea Petra, Laura Petria, Alexandra Cauc, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panțiru și Adriana Popa – libero. Staff tehnic: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

Clasament după etapa a II-a:
Play-Off:
1. C.S.M. V.A. Blaj 60 p, 20 victorii, 1 înfrângere (62 : 9)
2. Dinamo București 55 p, 18 victorii, 3 înfrângeri (56 : 14)
3. CSM Târgoviște 50 p, 17 victorii, 4 înfrângeri (55 : 20)
4. Știința Bacău 45 p, 15 victorii, 6 înfrângeri (47 : 22)
5. CSM Lugoj 31 p, 10 victorii, 10 înfrângeri (37 : 39)
6. CSU Belor Galați 26 p, 8 victorii, 12 înfrângeri (30 : 43)
Play-Out:
7. CS Medgidia 20 p, 7 victorii, 13 înfrângeri (0,69)
8. FC Argeș 20 p, 7 victorii, 13 înfrângeri (0,64)
9. U NTT Data Cluj 17 p, 6 victorii, 14 înfrângeri
10. Rapid 9 p, 3 victorii, 17 înfrângeri
11. CSO Voluntari 6 p, 2 victorii, 18 înfrângeri

În următoarea etapă din Play-Off, sâmbătă, 14 martie, la Bacău, CS Știința – CSM Lugoj. După care, în 21 martie, pe malul Dunării, sportivele lugojene întâlnesc C.S.U. Belor Galați.

Dan H. BRUDIU

Foto: Sorin Pană – Galați

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.