Volei A 1: Diferenţă clară, succes logic

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

C.S.M. Lugoj – Ştiinţa Bacău = 0 : 3 (16:25, 14:25, 13:25)

CSM Lugoj: Diana Balintoni (1p), Tamara Ignjic (7p),  Andreea Petra (6p), Nina Kocic (5p), Daiana Roman (4p), Alexandra Cauc (1p), Georgiana Popa (1p),  Laura Petria (5p),  Andra Badiu (3 p), Alexandra Panţiru, Bianca Albăstroiu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu – libero. Staff: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

Ştiinţa Bacău: Tina Grudina (15 p), Slavina Koleva (14 p), Laura Pihlajamaki (7 p), Denisa Rogojinaru (11 p), Alexandra Dascălu (7p), Alice Kapelovies (3 p), Kim Novak (1p), Georgiana Faleş (2p), Lorena Ciocian, Ana Stoian, Rene Sain, Alexandra Ciucu – libero. Staff: Florin Grapă, Aurel Cazacu, Răzvan Purice,  Lucian Voinea

Au condus jocul: Paul Szabo (Oradea), Andrei Savu (Cluj), Observator FRV: Vasile Duşa (Zalău)

Statistică – puncte:  43 : 75 (directe 31 : 60), din serviciu: 2 : 6,  puncte din atac: 25 : 41,  blocaje cu punct: 4 : 13.

Evoluţie impecabilă a oaspetelor, care formează în acest sezon un grup mult mai puternic decât cel din ultimii cinci-şase ani, a cărui valoare provine din omogenitatea nucleului din anii trecuţi, inclusiv Slavina Koleva, dar la care se adugă transferurile de marcă din vară: Grudina, Pihlajamaki, Nowak, Sain (croată, unul din cei mai buni libero ai europenelor din septembrie, excelentă şi la Lugoj) şi Alexandra Dascălu, sora Silvanei (ex/CSM Lugoj), titulară în naţionala Franţei, sportivă ce a evoluat şi în campionatul italian. Gabarit impresionant, serviciu eficient, preluare sigură şi joc în mare creştere, în consecinţă, şi la coordonare, unde Kapelovies a pus precis în valoare o forţă de atac total superioară celei din terenul advers.

Acolo unde, deşi Tamara Ignjic a revenit bine după accidentarea care a ţinut-o patru etape pe tuşă, lucrurile n-au stat prea bine, replica lugojencelor nefiind de natură a pune în pericol dominarea băcăuană permanentă a ostilităţilor. Lucru care a determinat staff-ul tehnic Segrt-Grbic să utilizeze parte din meci sportivele care nu sunt titulare în mod normal, atunci când varianta unei posibile victorii era evident compromisă, iar sportivele cu experienţă ale Lugojului nu se ridicau la nivelul oaspetelor. Chiar dacă, în această situaţie, scorul a devenit unul mai sever decât ar fi fost normal. Au jucat simultan în teren în anumite momente trei sportive de 15 şi 16 ani (Popa, Badiu, Bărbulescu), plus voleibaliste ca Albăstroiu, Cauc şi Panţiru, cărora evoluţia în faţa unor asemenea adversare nu poate să le facă decât bine în perspectivă.

În week-end, C.S.M. Lugoj se deplasează la Târgovişte, pentru jocul cu un adversar cu pretenţii la argintul campionatului, rănit însă de eşecurile cu Dinamo şi Bacăul şi aflat în acest moment pe treapta a şasea a clasamentului. O grupare presărată cu nume mai mult decât interesante, între care cubaneza Herrera, coordonatoarea belgiană Van De Vyver (care o ţine pe bancă pe Diana Calotă), rusoaica Litovchenko, croatele Starcevic şi Prokopic, sârboaicele Sredic şi…Vukomanovic, sau talentatele Buterez şi Bălae.

Campionatul e în plină derulare, fiţi alături de C.S.M. Lugoj !

Rezultatele etapei a şaptea:

CSM Lugoj – Ştiinţa Bacău = 0 : 3 (16:25, 14:25, 13:25)                                                                              

CSU Belor Galaţi – Dinamo Bucureşti = 0 : 3 (17:25, 23:25, 17:25). Deşi în formaţia  pregătită de Bogdan Paul cunoştinţele noastre Ivana Radonjic (14p) şi Daniela Lupescu (12p ) şi-au făcut din nou datoria, alături de bulgăroaica Saykova, forţa grupului dinamovist din acest sezon a determinat la final o victorie clară a oaspetelor. Ariana Pârv (18p), urmată ca punctaj de croata Burazer, bulgăroaica Karakasheva şi brazilianca Martins, dirijate perfect de japoneza Hashimoto.

C.S. Medgidia – Univ. NTTD Cluj = 3 : 0 (25:17, 25:18, 25:18) . Era de aşteptat ca gazdele să arunce în joc toate energiile pentru prima victorie, iar vuietul tribunei din Dobrogea să contribuie mult la elanul gazdelor. Cu brazilianca Glaucielle Silva  bine păzită de blocul advers (doar 6 p), extrema Dobriceanu (18 p) a fost decisivă, alături de talentaţii centri Ariton şi Orlandea, pentru gazde.  Stanciu şi Gagea, ambele cu 11 p, au fost principalele realizatoare ale Clujului.                                                                             

Argeş Volei Piteşti – Rapid Bucureşti = 3 : 2 (22:25, 23:25,  25:22, 25:19, 15:6). O dovadă în plus că previziunile privind posibilităţile bucureştencelor de a obţine puncte au fost uşor eronate. Cu toată experienţa gazdelor, în care au excelat Jovanovic (29 p !!), Lakovic (14 p) şi Selimovic (17 p), combinaţia de rutină / tinereţe a Rapidului – Radu 14 p, Mitrănescu 11p /Zadorojnai 16 p, C.Lupescu 12p a fost aproape de a produce una din marile surprize ale campionatului în Trivale.

C.S.O. Voluntari – C.S.M. Volei Alba Blaj = 0 : 3 (16:25, 15:25, 21:25). Meci simplu pentru campioană, cu gândul la debutul în Champions League şi la programul dificil ce i se aşterne în continuare: 18.11 în Franţa, cu Nantes, în 24.11 la Bucureşti, cu Dinamo, în 27.11 la Tg.Mureş cu Imocco Conegliano, în 30.11 acasă cu Bacău, în 7.12 la Târgovişte, în 14 decembrie la Blaj cu C.S.M. Lugoj şi în 19 decembrie cu Vasas, la Budapesta.

C.S.M. Târgovişte  – etapă liberă

Etapa viitoare, a VIII-a (23  noiembrie):

C.S.M. Târgovişte – CSM Lugoj

Dinamo Bucureşti – CSM Volei Alba Blaj (duminică, 24 noiembrie)

Rapid Buc. – CS Medgidia (23 noiembrie, 13.30, direct TVR 3)

Ştiinţa Bacău  – CSU Belor Galaţi

C.S.O. Voluntari – Argeş Volei Piteşti                                                                                  

Univ. NTTData  Cluj  – etapă liberă                                                                                                                                       

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.