[Video] Volei A 1. Meci perfect, victorie concludentă. Rămânem pe cinci [Foto]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Argeș Volei Pitești – C.S.M. Lugoj = 0 : 3 (19:25, 22:25, 15:25)

Pitești:  A.Lakovic (9p), E. Selimovic (5p), K. Jovanovic (7p), K. Brletic (7p), S. Motroc (10p), R.Postea (2p), I. Cazamir, R. Țucmeanu – libero.

Lugoj:  D. Balintoni (6p), L. Petria (3p), A. Petra (13p), N. Kocic (10 p), G. Popa, T. Ignjic (11p), D.Roman (10p), A. Badiu-Savu (1p), R. Țucmeanu – libero.

Pentru cine cunoaște lotul argeșencelor și cei ce au urmărit și jocul tur de la Lugoj, câștigat de trupa lui U.Segrt cu  3 : 1, era evident că, pentru a obține puncte în  Trivale este nevoie de un joc exact, combinativ, foarte atent în apărare. Asta ținând cont de careul balcanic al gazdelor format din Brletic (Croația) –  Jovanovic (Serbia) – Lakovic (Muntenegru) – Selimovic (Bosnia și Herțegovina), plus româncele Postea, Motroc și Țucmeanu, care  au pus în ultima etapă din tur probleme mari Târgoviștei, cedând greu cu 2 : 3 la seturi.

Din fericire, Diana Balintoni & co au interpretat perfect partitura de joc gândită tactic încă din 2 ianuarie, de la startul pregătirilor, reușind să blocheze extremele Argeșului și punând permanent presiune pe adversar. Cu excepția startului de set 2, în care gazdele au luat un avans de șase puncte.  Insuficient în condițiile în care Lugojul a acumulat în această toamnă serioasă experiență în momentele de miză și echilibru, iar nervii au fost extrem de bine struniți. De aici o atmosferă excelentă în echipă, un joc atent și deseori spectaculos, după care C.S.M. Lugoj acumulează trei puncte mari și trece pe poziția a cincea în clasament. Un succes de echipă, o evoluție încântătoare a căpitanului Diana Balintoni și răspuns pe măsură al colegelor sale, cărora distribuția variată și inspirată a paselor coordonatoarei le-a scos în evidență calitățile. Felicitări întregului colectiv care a realizat, la fel ca în startul turului, la Medgidia (alt succes important de clasament), un meci în care adversarele au fost anihilate la toate capitolele.  De bun augur și transmiterea meciului de la Pitești în direct la Televiziunea națională TVR 3, lucru care se repetă și miercuri, de la orele 15.00, la întîlnirea deloc simplă cu C.S. Medgidia. În lotul căruia, aflăm, apare după o perioadă de recuperare fostul căpitan al naționalei României, Adina Salaoru. Meci care va fi comentat de la Lugoj de Narcis Șelaru și Florin Mihoc și la care sperăm, deși ora nu e una tocmai convenabilă, ca fetele să beneficieze de susținerea unei săli populate, ca de obicei, de susținătorii voleiului.

Un start de 2020 mai greu ca oricând pentru voleibalistele C.S.M. Lugoj, care dispută în 35 de zile nu mai puțin de zece  meciuri:

11.01.: Argeș Pitești – C.S.M. Lugoj = 0 : 3, miercuri,15.01.: C.S.M. Lugoj – C.S. Medgidia, 18.01.:   Univ. NTTData Cluj  – C.S.M. Lugoj, miercuri, 22.01.: C.S.M. Lugoj – THY Turkish Airlines Istanbul (optimi de finală Challenge Cup/tur), 25.01.: C.S.M. Lugoj – C.S. Rapid București, 2.02.: C.S.O. Voluntari – C.S.M. Lugoj, 4.02. THY Turkish Airlines Istanbul – C.S.M. Lugoj(optimi de finală Challenge Cup/retur), 8.02.:  C.S.M. Lugoj – C.S. Dinamo București, 12.02.: C.S.Știința Bacău – C.S.M. Lugoj, 15.02.: C.S.M. Lugoj – C.S.M Târgoviște

Finalul anului a adus, așa cum am consemnat anterior, evoluții foarte bune și puncte prețioase sportivelor ce reprezintă Lugojul în elită. Startul noului an calendaristic este unul extrem de solicitant, e drept și datorită pătrunderii echipei în optimile CEV Challenge Cup, care complică din multe puncte de vedere organizarea sezonului. Un lucru asumat însă de voleiul din Lugoj, care a consemnat în 2019 încă două file de poveste: locul cinci în prima ligă și prima victorie internațională, plus calificare în optimile unei cupe europene intercluburi. La care aș adăuga prezența în lot a opt sportive lugojene și evoluția consistentă în terenul intern și internațional a speranțelor pentru viitor, promovate de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj. Fiți alături de ele!

Clasament: 1. CSM VA Blaj 31p, Dinamo B. 27 p, 3. Știința Bacău 27 p, 4. CSM Târgoviște 24 p,  5. C.S.M. Lugoj 18 p, 6. CSU Belor Galați 16 p, 7. C.S. Medgidia 9 p, 8. Argeș Pitești 9 p, 9.  Univ. NTT  Data Cluj  9p, 10. Rapid București  6 p, 11. CSO Voluntari 0 p.

Etapa a XII – a:
C.S.M. Volei Alba Blaj –  C.S.U. Belor Galați  = 3 : 0 (25:11, 25:18, 25:15)
Univ. NTTData Cluj –  Ştiinţa Bacău  0 : 3 (20:25, 15:25, 22:25)
C.S. Medgidia – C.S.M. Târgovişte   –  amânat
Argeş Volei Piteşti – C.S.M. Lugoj = 0 : 3 (19:25, 22:25, 15:25)
Rapid Bucureşti  – Dinamo Bucureşti   –  amânat
C.S.O. Voluntari – etapă liberă

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.