Veste bună pentru elevi! Numărul de ore se va micșora

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul de lege prin care se stabilește limitarea numărului de ore petrecute de elevi la școală urmează să fie votat de către Senat. Elevii din învățământul preuniversitar vor petrece mai puține ore la școală.Acesta a mai fost adoptat de către Parlament, însă șeful statului a cerut reexaminarea acestuia. A fost primit raportul de admitere din partea Comisiei pentru Invățământ, Știința, Tineret și Sport, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, legea va fi adoptată și de Senat.

Conform proiectului, începând cu anul școlar 2020-2021, numărul de ore pe care elevii din ciclul primar îl vor petrece la școală va fi limitat la 20 de ore, în timp ce elevii din ciclul gimnazial vor petrece 25 de ore la școală. Proiectul îi vizează și pe elevii de liceu care vor petrece 30 de ore pe săptămână la școală.

Ciclul gimnazial va suferi cele mai mari schimbări, deoarece elevii de clasa a V-a au în prezent 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, cei de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 de ore. Pe lângă reducerea numărului de ore, educatorii și profesorii vor participa la cursuri de perfecționare privind problemele legate de violența în școli.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.