Vacanță la volan. Cele mai tari șosele de străbătut cu mașina

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dacă ești împătimit de călătorii, probabil că ai bifat marile atracții ale Europei, de la eterna Roma, până la fermecătorul Paris. Dar dincolo de city break-uri cu avionul și „pe jos-ul”, mai există o Europa care merită descoperită. Cea văzută prin parbrizul unei mașini. Șerpuitoare, întortocheate și cu peisaje care-ți iau răsuflarea, șoselele bătrânului continent sunt printre cele mai spectaculoase din lume. Iar noi am întocmit o listă cu cele mai bune, pe care să le iei în calcul data viitoare când plănuiești o vacanță. Pe lângă Trasnfăgărășanul nostru, bineînțeles. Probabil că tot cu avionul vei ajunge acolo. Dar acum îți poți închiria o mașină de aproape oriunde. Trebuie doar să ai un card de credit.

1. Ring of Kerry, Irlanda

Gândește-te la drumurile pitorești pe care Jeremy Clarkson și echipa lui testează bolizi ultimul-răcnet. Și acum imaginează-ți că accelerezi și tu pe aceleași drumuri. The Ring of Kerry din vestul Irlandei este probabil cel mai renumit traseu auto din Arhipelagul Britanic. Cu viraje prin Parcul Național Killarney, șoseaua te poartă printre dealuri de un verde crud și păduri bogate, până la țărmul pescăresc din Glenbeigh. Și pentru o experiență completă, poți să închiriezi o mașină chiar din aeroportul Dublin, de unde faci cam 4 ore până în inima acțiunii.

2. Romantische Strasse, Germania

La cât de bine se pricep nemții la mașini, sigur au și niște șosele pe măsură. Iar Traseul Romantic de 372 de km din sudul Germaniei este poate cel mai frumos. Întinzându-se între Würzburg și Füssen, acest drum este opusul autobahnului consacrat. De fapt, îl apreciezi cu adevărat dacă nu îl străbați gonind. Pentru că face legătura între cele mai frumoase castele și orașe medievale din Bavaria și Baden-Württemberg. Iar Alpii mereu impunători te însoțesc pe tot parcursul drumului, ca niște paznici uriași și tăcuți.

3. Cheile Verdonului, Franța

Aici chiar nu vrei să gonești. O dată pentru că peisajul este absolut imposibil de ignorat, chiar și din spatele volanului. Dar și pentru că ar fi foarte periculos. Cu serpentine suspendate la înălțimi de 2000 de metri, șoseaua este un test, dar și o plăcere pentru pasionații de mașini. Iar Cheile în sine sunt probabil cea mai apropiată versiune de Mare Canion pe care o avem noi, europenii. Fiind foarte aproape de Riviera franceză, drumul e un magnet pentru turiști pe timp de vară. Așa că e bine de încercat în timpul toamnei.

4. Hringvegur, Islanda

Drumul 1, cum este denumit oficial, este Marele Drum al Islandei și, zic unii, al lumii. Să parcurgi cei 1339 de kilometri înseamnă să trăiești zeci de legende istorice și să-ți hrănești imaginația cu o mulțime de basme locale. Pentru că drumul acompaniază țărmul Islandei, legând pe parcurs toate orașele importante și cele mai spectaculoase și variate forme de relief. De la vulcani la cascade, de la gheizere la câmpuri de lavă, de la orășele nordice pitorești la coastele stăpânite de balene maiestuoase. Este un drum lung și plin de provocări. De aceea, e bine să-ți aloci măcar o săptămână pentru a-l parcurge și să ai grijă să închiriezi o mașină 4X4. Iar pentru că noaptea nordică e lungă și friguroasă, alege vara pentru această aventură de neuitat.

Unele drumuri sunt mai îndepărtate, altele pur și simplu imposibil de atins cu mașina din România. De aceea, cea mai bună variantă este să zbori până în țara respectivă și să închiriezi o mașină acolo. Pentru asta vei avea nevoie de un card de credit. Dar ca să-ți fie de folos și în vacanță, și după ea, alege unul cu rate fără dobândă* și oferte bune la mai multe magazine. CardAvantaj are mereu oferte interesante și poți să aplici pentru card rapid, ca să-ți plănuiești periplul rutier în voie.

* Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.