USR Lugoj a distribuit viziere și măști medicinale lugojenilor „second-hand”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Solidaritate și empatie contra pandemie

Ne confruntăm cu o situație fără precedent în istoria recentă a orașului nostru. Astăzi, mai mult ca niciodată, comunitatea are nevoie de sprijin, iar fiecare dintre noi are datoria morală să ajute. Pandemia generează panică şi comportament egoist, dar solidaritatea, empatia şi dorinţa de a ajuta trebuie să fie starea noastră de spirit în aceste vremuri neobișnuite.

Zilnic avem semnale că societatea se organizează și răspunde cu responsabilitate stării de urgență în care ne aflăm.  Tot mai mulți cetățeni, instituții non-guvernamentale sau organizații politice vin în sprijinul cetățeanului. Vineri, 24 aprilie 2020, în Piața agroalimentară „Timișul”, USR Lugoj a distribuit măști medicinale.

„USR Lugoj s-a gândit la cei care nu sunt cadre medicale sau de ordine publică, dar care sunt la fel de expuși contactelor cu populația, si anume vânzătorii. Dacă angajații statului au bugete pentru necesarul de protecție, iar supermarketurile își dotează lucrătorii cu materialele specifice combaterii crizei, USR Lugoj a oferit săptămâna trecută viziere profesionale vânzătorilor din micile magazine.

«Ordonanța lui Boldea» impune obligativitatea de a purta «șal, eșarfe, bandane», în lipsa materialelor eficiente. Inepții cu valoare legislativă, ca la Lugoj. Să ne prefacem că facem. Așa cum s-a prefăcut actuala conducere a orașului că rezolvă problema curățeniei, a apei, a canalizării, a asfaltării… și mai câte, la fel vrea să rezolve și criza de sănătate. Ce dacă ne infectăm?

Conducerea primăriei are posibilitatea să cumpere pentru toți lugojenii suficiente măști de protecție profesionale pe care, achizitionându-le în număr mare, le poate obține la prețuri chiar de 5 ori mai mici decât prețul, cu amănuntul, din farmacii.

Francisc Boldea a refuzat în ședința de consiliu achiziția, pe motiv că „este o prostie… nu putem da la 19 mii de case”. Fals! Așa cum PSD reușește să împartă, minuțios și cu precizie, materiale electorale în fiecare cutie poștală, la fel poate împărți si măști medicale, ca să nu se plimbe lugojenii ca la bal mascat, riscându-și sănătatea”,

susține Dana Țepeș, președintele USR Lugoj.

„După ce săptămâna trecută i-am dotat pe vânzătorii a zeci de magazine de cartier  cu viziere de protecție, vineri dimineața, când își aranjau marfa în piață, USR Lugoj a oferit sute de măști medicale și mănuși producătorilor agricoli, deci lugojenilor „second-hand”, cum ne consideră încă-primarul pe noi ăștia, ne-angajații primăriei, care ne exprimăm, în majoritate, nemulțumirea față de prestația lui”,

mai declară Dana Țepeș, președintele USR Lugoj.

Dan TIMARU

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.