Unul dintre cei mai apreciați antrenori lugojeni îl face praf pe directorul CSM Lugoj (2)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Avrămuț Todorescu

Conflictul dintre Clubul Sportiv Municipal (CSM) Lugoj și Clubul Sportiv Școlar (CSS) Lugoj continuă să se amplifice, iar ultimul episod s-a desfășurat pe rețelele sociale. Controversa a fost stârnită de o postare pe Facebook a lui Mihai Anghel, actualul lider al CSM Lugoj, în care acesta a adresat un mesaj dur către cei care au activat în sportul lugojean până în prezent.

„Iubesc ceea ce fac, iubesc sportul, iubesc orașul Lugoj, mi-a oferit tot ceea ce am și la rândul meu încerc să îmi fac datoria față de oraș, față de locuitorii orașului! Nu pot mulțumi pe toată lumea, asta este clar, asta sunt eu, fac și lucruri bune, fac și greșeli, este normal, dar le transmit celor care nu înțeleg cu adevărat fenomenul sport, sau se prefac că nu îl înțeleg (eu sper să fie varianta 1) că pe timpul cât voi conduce eu sportul din oraș ei nu vor putea face ce doresc cum era odinioară. A trecut vremea lor, așteptăm schimbarea, mergeți la pensie domnilor, v-am respectat prea mult timp”, a scris Anghel.

Postarea lui Anghel a declanșat o serie de reacții aprinse în mediul online, iar una dintre replici a venit din partea lui Avrămuț Todorescu, unul dintre cei mai titrați antrenori ai Lugojului, cu numeroase titluri naționale și internaționale aduse de sportivii pe care i-a descoperit și antrenat.

Am publicat în numărul trecut prima parte a răspunsului pe care Avrămuț Todorescu i l-a dat lui Mihai Anghel. Acum publicăm partea a doua.

„Dau un exemplu de aroganță a acestui domn Anghel:

La premierea de către Consiliul Local Lugoj a sportivilor și cluburilor cu performanțe deosebite, în luna decembrie 2022, când s-a anunțat premierea pentru CSM Lugoj, domnul Anghel fiind conducătorul CSM Lugoj, a trimis să ridice diploma de excelență pe un angajat al dumnealui, el fiind prezent în sală. Este o falsă modestie pentru că tu nu poți uita că rezultatele CSM, în procent de aproximativ 75 % sunt obținute de către sportivii proveniți de la CSȘ Lugoj, fie transferați, fie cu dublă legitimare.

Cum te poți numi conducătorul sportului lugojean când CSȘ Lugoj, în-ființat în 1957, prin sportivii formați și crescuți la acest club, a obținut numeroase medalii la Campionatele Balcanice, Europene, Mondiale etc.

Dacă facem o comparație între CSM și CSȘ Lugoj, cred că este o mare dife-rență valorică a rezultatelor, dar domnul Anghel „conduce” în top.

Iar „performanțele” dlui Anghel sunt grăitoare la fotbal. Este cel mai bun exemplu, pentru că, de la venirea la conducere a acestui domn, un oraș ca Lugojul nu e în stare să promoveze, rămânând în liga a IV-a, iar un orășel ca Buziaș se află în liga a III-a.

Asta se numește sport de masă? La ce sume de bani se cheltuiesc pentru jucători și antrenorii mulți la număr, ar trebui să apară și rezultate, dar de fapt e o rușine de performanță.

Ce afirmație este asta: „nu vor mai putea face ce doresc, cum era odinioară”? Ce urmărești când apari cu astfel de afirmații, cu trimitere la unele persoane? Propagandă?

După ce am citit postarea domnului Anghel, l-am întrebat pe colegul meu Laurențiu Macarei: de ce nu se astâmpără prietenul tău, cu astfel de afirmații și cu provocarea oamenilor?

Mi-a răspuns: „nu e prietenul meu” și a negat de mai multe ori.

Dar doi ani au fost prieteni, iar când Papp a fost în concediu pentru crește-rea copilului, au refuzat să avem o întâlnire la nivel de cadre didactice, a secției de lupte pentru a lua o hotărâre împreună, domnul Anghel a evitat orice întâlnire cu mine, delegându-l pe Macarei și la negocieri de transferuri și la duble legitimări. Supărarea este că s-a lucrat cu sportivii crescuți de mine și la programul meu, Macarei fiind apreciat valoric și material.

Posibil (probabil) voi prezenta și articolul publicat în ziarul Actualitatea din primăvara acestui an.

Fiind în Consiliul de administrație al CSȘ Lugoj, am luat parte la o ședință a Primăriei în problema sălii de pe strada Timișorii. Când a luat cuvântul domnul Anghel, s-a adresat domnului primar astfel: „Măi Bogdane, stai că nu e așa…”, asta în prezența a cel puțin 25 de persoane prezente la ședință.

Ce a vrut de fapt să demonstreze cu asta? Că domnul director Moatăr i se adresa cu domnul Anghel, deși era o diferență mare de vârstă între ei?

Domnule Buciu, ați reușit ceva unic la nivel de primărie, să promovați o adevărată inteligență artificială prin ION – Anghel Mihai, care reușește să conducă sportul lugojean și să transmită celor care nu înțeleg fenomenul sportiv din oraș că nu vor putea face ce doresc cum era odinioară și că a trecut vremea lor, așteptând schimbarea.

Informație de ultimă oră: la formarea Consiliului de Administrație al CSȘ Lugoj, din partea Primăriei Lugoj în locul lui Ion Moldovan a fost numit domnul Anghel Mihai. INCREDIBIL! În situația actuală: cum poți numi și cum poți accepta așa ceva?

Poate ca să justifice expresia: „mer-geți la pensie domnilor, v-am respectat prea mult timp”.

Cu aceste rînduri se încheie postarea lui Avrămuț Todorescu.

În miezul acestui conflict se află administrarea Sălii de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu”, care se găsește în prezent la CSȘ Lugoj, și a devenit subiectul principal al discordiei dintre cele două cluburi din Lugoj și continuă să alimenteze tensiunile dintre ele.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.