Un urs prietenos a „îmbrăţişat” o fată, în timp ce aceasta își făcea un selfie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un urs destul de prietenos cu oamenii a fost filmat în timp ce se apropie de o fată, în Parcul Ecologic Chipinque, în Mexic. Animalul se ridică pe labele din spate şi o „îmbrăţişează” pe tânără, după care îi miroase părul şi apoi o lasă în pace.

Animalul, un urs negru, mascul, de 96 kg, a fost prins ulterior şi castrat, deoarece a fost considerat un risc pentru vizitatorii parcului. Oficialii au spus că au existat şi alte apropieri similare între oameni si acelasi urs, în parcul, dar si în zonele rezidentiale din apropiere.

Desi atacurile urşilor sunt foarte rare, o persoană pe an este ucisă, în medie, de un urs negru, susţine cercetătorul Dave Garshelis, pentru BBC. Expertii faunei sălbatice reamintesc vizitatorilor că ursii sunt sălbatici si periculosi, cu un comportament imprevizibil ocazional.

Localnicii din apropierea Parcului Ecologic Chipinque alintau ursul respectiv „Chipi”, după parcul unde locuia. Ursul a fost capturat ulterior de oficiali ai agentiei federale de protectie a mediului (Profepa), în timp ce se afla în curtea unei case şi apoi castrat. El va fi mutat în altă parte, deoarece multe persoane îl considerau inofensiv şi îi dădeau de mâncare, sau făceau poze cu el.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.