Un tânăr de 19 ani voia să-l ucidă pe Joe Biden şi să preia puterea în SUA

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tânărul de 19 ani din Missouri care s-a izbit cu camionul de două ori în barierele de securitate de la Casa Albă a făcut declarații de-a dreptul șocante. Adolescentul le-ar fi spus autorităților că îi admiră pe nazişti şi că vrea să „preia puterea” şi „să-l ucidă pe preşedinte”. Sai Varshith Kandula, din Chesterfield, Missouri, a închiriat camionul U-Haul luni seară, imediat după ce a ajuns de la St. Louis la Aeroportul Internaţional Dulles din Washington.

Luase avionul cumpărându-şi un bilet doar dus. În jurul orei 21:35, el a condus vehiculul pe un trotuar din faţa Casei Albe şi a intrat în bariera metalică. A pus camionul în marşarier şi s-a izbit de barieră şi a doua oară, înainte ca agenţii să-l ia în custodie. Când agenţii Secret Service l-au întrebat despre un steag cu o svastică pe care l-a scos dintr-un rucsac, acesta le-a spus că l-a cumpărat online deoarece naziştii „au o istorie mare”. El ar fi spus că „admiră natura lor autoritară, eugenismul şi ordinea lor mondială unică”. Despre Hitler crede că este un „lider puternic”, pe care îl admiră.

De asemenea, Kandula le-ar fi spus autorităţilor că plănuia atacul de şase luni şi că a detaliat planurile într-o „carte verde”. El a declarat că scopul său era “să ajungă la Casa Albă, să preia puterea şi să fie pus la conducerea naţiunii”. Atunci când agenţii l-au întrebat cum va prelua puterea, Sai a declarat că îl va ucide pe preşedinte, dacă asta trebuie să facă, şi va răni pe oricine îi va sta în cale. În Chesterfield, suburbie a oraşului St. Louis unde locuieşte Kandula, agenţi FBI au fost văzuţi intrând şi ieşind din casa acestuia, marţi, iar cunoscuţilor nu le venea să creadă că adolescentul „chill” pe care îl cunoşteau a fost în stare de aşa grozăvie.

Tânărul nu are cazier şi nu era cunoscut poliţiei din Chesterfield. „Era drăguţ şi liniștit. Nu mă aşteptam ca el să facă aşa ceva”, a spus un cunoscut. Kandula era membru al comunităţii sud-asiatice din Chesterfield, o suburbie cu o clasă de mijloc consistentă, aflată la aproximativ 30 de kilometri vest de St. Louis. Un alt tânăr a declarat că nu înţelege de ce colegul său de şcoală de odinioară ar fi putut avea un steag nazist asupra sa. „Nu l-am văzut ca fiind rasist sau ceva de genul ăsta. Părea doar o persoană liniștită”, a spus fostul coleg. Kandula a apărut marţi în faţa Curţii Superioare din Washington D.C. şi a avut o primă audiere la tribunalul federal miercuri după-amiază.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.