Un proiect de hotărâre CL a fost aprobat după aproape 2 ani

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Consiliul Local Lugoj a aprobat în cadrul ședinței extraordinare de joia trecută, după aproape doi ani de încercări, preluarea terenului de la intrarea în fosta unitate militară de infanterie de pe strada Timișoarei, dezafectată, unde s-a construit un cartier rezidențial. Este vorba de un teren în suprafață de 8.250 m.p. pe care se află patru pavilioane, printre care și un fost bloc-dormitor, cu mai multe etaje, dar și drumul de acces, amenajat de Primăria Lugoj, spre casele ridicate în ultimii ani. Proiectul de hotărâre a trecut cu voturile celor zece consilieri PSD, alți șase consilieri prezenți în sală, patru de la PNL și doi de la PMP, fiind împotrivă. Ședința s-a încheiat după circa zece minute.

„Joi  a avut loc ședința Consiliului Local, o ședință extraordinară, pentru că este un lucru extraordinar, pentru că s-au depășit cele 90 de zile și la 1 noiembrie trebuia să se închidă poarta și să părăsim incinta de acolo cu diferite urmări pentru populația care și-a luat teren acolo, care a plătit și a concesionat terenul. Ieri s-a votat cu 10 voturi pentru și șase împotrivă, adică nu cu majoritate simplă, ci cu majoritate efectivă. Deci din 18 consilieri 10 au votat, doi au fost absenți și șase liberalii și cu PMP-ul s-au opus. Într-un cuvânt, este o hotărâre legală, corectă, pentru că este o simplă hotărâre a noastră pentru a cere o ordonanță de urgență guvernului pe tema aceasta”,

a declarat Francisc Boldea, primarul muncipiului Lugoj. În termen de cinci ani, pe terenul preluat de la armată trebuie să se construiască locuințe prin programe ale Agenției Naționale pentru Locuințe, primăria anunțând că are aprobare de la ANL pentru șase blocuri cu 25 de apartamente fiecare. Clădirea blocului dormitor va fi transformată în apartamente, 30 dintre acestea urmând să fie oferite armatei, în schimbul terenului cedat municipalității.

Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.