Un pește neobișnuit, de 45 de kilograme, a fost descoperit pe o plajă din Oregon, SUA

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un peşte mare şi colorat a ajuns la mal, în Oregon, SUA, săptămâna trecută, iar evenimentul este considerat de specialişti ca fiind unul extrem de rar.

Peştele opah de 45 de kilograme, cunoscut şi sub numele de „peşte lună”, a fost descoperit pe o plajă din partea de nord-vest a statului. Prezenţa acestui peşte este un lucru extren de rar în Oregon, a scris Seaside Aquarium într-o postare pe Facebook.  Keith Chandler, directorul general al Seaside Aquarium, a declarat pentru CNN că un opah în Oregon este „neobişnuit”, iar acest exemplar este ieşit din comun.

„Sunt peşti spectaculoşi şi în mod normal nu îi vedem pe mal”, a spus Chandler. „A fost un eveniment deosebit pentru localnici.”

Potrivit Administraţiei Naţionale a Oceanelor, se cunosc puţine lucruri despre această specie, pentru că trăieşte adânc, în ocean. Este un peşte întâlnit de obicei în apele temperate şi tropicale. Opah este un peşte cu aspect neobişnuit, cu corp rotund şi plat, de culoare gri argintiu. „Spre burtă nuanţele argintii devin roşu trandafiriu, presărat cu pete albe”, spun specialiştii.Datorită stării în care a fost găsit peştele, Chandler crede că se afla pe plajă de o oră atunci când a fost găsit. El nu mai era în viaţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.