Un nou local apare în peisaj, pe strada Astalaş (în locul fostului „Vegas”): Restaurantul-pizzerie YAMY

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI

De vreo două-trei săptămâni Lugojul a dobândit un local nou, în vechea locaţie „Vegas”: bar-club-cafenea. A-cesta a funcţionat vreo 10 ani (2009-2019) în regim de cafenea – ziua – , noaptea fiind bar de noapte şi club.

Proprietarul localului – şi al spaţiului aferent – este acelaşi domn Sorin Micşa, împreună cu doamna dumisale, Aurora/Rory. De-a lungul timpului, pe la fostul Club Vegas s-au perindat mai mulţi disk-jokei: DJ Dark, DJ Ryno, DJ Yaang de la Kiss FM. De asemenea, dintre personalităţile artistice care s-au perindat pe acolo – cu ocazii festive erau invitate atât  formaţii, cât şi solişti – este de menţionat Alex Velea, soţul Antoniei.

Localul de astăzi, renovat şi adap-tat noilor cerinţe este unul cochet şi destul de spaţios, raportat la spaţiul relativ limitat (30 de locuri jos – 80 sus, mai cu seamă pentru nunţi, botezuri etc. La nivel de Lugoj, este unul select, elevat, comparabil eventual doar cu Ryno’s). La parter am văzut o sală compartimentată (un „separeu” dotat cu izolatori de sunet), iar la etaj este menţionatul salon pentru ocazii – toate dotate cu canapele albe, elegante şi confortabile. Bucătăria este de asemenea spaţi-oasă, cu toate dotările necesare pentru cele 25 de sortimente de pizza (inclusiv pizza-desert, care până nu de mult putea fi gustată doar prin cele străinătăţuri: California – cazul reporterului); acestea se livrează şi la domiciliu clientului.

Localul este superdotat cu aparatură electronică specifică: orgă de lumini, „fabrică de ceaţă” şi aparatură de tip condişăn, care împrospătează continuu aerul, eliminându-l pe cel consumat. În tavan, este prevăzut cu guri speciale de eliminarea fumului, (în caz de… Doamne fereşte! Lumea s-a învăţat minte de când cu accidentul regretabil de la „Colectiv”. Şi, până la urmă, nici nu trebuie să ia foc clădirea, ca să apară vreo sursă de fum, provocând intoxicarea publicului consumator).Dar YAMY dispune şi de un site propriu, yamylugoj.ro, pe care am putut – şi oricine poate – vedea sortimentele variate de produse culinare pe care le oferă firma, ea aprovizionându-se cu produse bio şi proaspete, de la furnizori de marcă, bine cunoscuţi în zonă. Numele firmei se leagă de fiica familiei, Iasmina – ca şi în cazul firmei-surori RYNO’S, care este un acronim – cât şi de alte amintiri de familie. Discutând la o cafea cu dl Sorin, patronul şi administratorul – şi exprimându-ne noi nedumerirea: în cât timp se va putea amortiza o aşa investiţie financiară consisentă – am aflat că cele două firme ale familiei se sprijină reciproc.

Îi urăm noului restaurant clienţi mulţi şi viaţă lungă – în contextul acesta când măsurile de securitate medicală sunt tot mai restrictive. Iar clienţilor „poftă bună”, fie că vor alege să petreacă o seară cu familia în localul de pe Astalaş, fie că vor vrea să aibă parte de o seară în familie, în jurul unei pizza cât roata carului (altfel zis: Family!).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.