Un laborator uriaș de droguri sintetice producea marfă de un milion de euro pe zi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cel mai mare laborator clandestin de droguri sintetice identificat vreodată în Olanda a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri, într-un sat din sud-estul ţării. Captura este cu atât mai impresionantă cu cât traficantii aveau capacitatea de a produce droguri de un milion de euro pe zi.

Poliţia olandeză a anuntat că a aflat despre laboratorul din Nederweert graţie informaţiilor obţinute din mesaje criptate interceptate.

Laboratorul fusese amenajat în două magazii conectate. Într-o casă apropiată laboratorului se afla o persoană cu nationalitate poloneză, în vârstă de 62 de ani. Aceasta a fost arestată la fata locului.

Poliţia nu a exclus că urmează mai multe arestări. Anchetatorii spun că laboratorul avea capacitatea de a produce zilnic peste o sută de kilograme de droguri sintetice, cu o valoare de piaţă de un milion de euro pe zi.

„Potrivit serviciului naţional de dezmembrare, este vorba de cel mai mare şi mai profesionist sit de producţie de droguri sintetice descoperit vreodată în Olanda”, se arată într-un comunicat al poliţiei olandeze.

Având în vedere amploarea operaţiunii, dezmembrarea laboratorului va dura mai multe zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.