Un deținut a evadat de la un punct de lucru și a fost prins după două ore

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Alertă la Penitenciarul din Timișoara după ce miercuri dimineața, 22 ianuarie 2020, în jurul orei 7.30, s-a constatat că un deţinut a evadat. Kovacs Sandor Gyorgy, din comuna Coșteiu, în vârstă de 36 de ani, era condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Acesta lucra în regim deschis și a părăsit punctul de lucru exterior Fan Curier. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.  Evadatul a fost capturat în jurul orei 9, de către o echipă de căutare formată din polițiști penitenciarului, în localitatea Ianova, și a fost dus în penitenciar.

„În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Având în vedere că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.