Un chirurg estetician își viola pacientele după ce le seda cu gaz ilariant, antidepresive și tequila

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un chirurg estetician din Florida s-a sinucis după ce a fost acuzat că ar fi drogat și violat două paciente. Acum e acuzat că a atacat în același mod cel puțin alte trei paciente.

Cinci paciente ale clinicii de chirurgie estetică Pura Vida, a lui Eric Salata din Naples, Florida, au mers la poliție și au reclamat că medicul fie le-a agresat sexual, fie a încercat să o facă în timpul procedurilor medicale, a declarat Adam Horowitz, avocatul uneia dintre femei.

Cele mai recente acuzații împotriva lui Salata au venit după ce cadavrul său a fost găsit împușcat într-o pădure. El fusese eliberat pe cauțiune după ce a fost acuzat că a violat două paciente care erau inconștiente.

Polițiștii au spus că Salata și-a sedat una din paciente, de 51 de ani, cu gaz ilariant, Xanax și tequila, însă medicul a susținut că era o formă de ameliorare a durerii în urma procedurii efectuate.

Cea de-a doua pacientă, de 72 de ani, a spus că Salata a violat-o, lăsându-i buza învinețită, după ce i-a administrat gaz ilariant. Poliția din Naples l-a arestat pe Salata pe 21 noiembrie, după care acesta a fost eliberat pe cauțiune.

O a treia femeie a depus reclamație împotriva lui în timp ce era în arest. Polițiștii au aflat că Salata și-a părăsit domiciliu, lăsând acasă două bilete, verigheta și cărțile de credit. Purta la gleznă o brățară de monitorizare, astfel că a fost localizat imediat.

Echipajul care s-a deplasat în zonă l-a descoperit împușcat, cu arma lângă el. Salata era programat pentru o înfățișare în instanță pe 19 decembrie, pentru cele două acuzații de agresiune sexuală. El risca între 6 și 30 de ani de închisoare pentru oricare dintre acuzații.

Cel puțin una din pacientele care l-au acuzat pe Salata de viol au dat în judecată clinica lui, Pura Vida, și au cerut despăgubiri. Site-ul Pura Vida nu mai este online, iar apelurile merg direct către mesageria vocală. Săptămâna trecută, o înregistrare din mesageria vocală  anunța că unitatea s-a închis pe termen nelimitat.

Gestul chirurgului estetician vine după cel al neurologului Ricardo Cruciani, care s-a sinucis într-o închisoare din New York, în august, în timp ce aștepta sentința pentru agresiune sexuală împotriva pacienților. Cruciani, care susținea că este nevinovat, risca închisoarea pe viață.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.