Un boxer şi-a răpit, bătut şi ucis iubita însărcinată, aruncându-i apoi trupul de pe un pod, pentru a scăpa de copil

Felix Verdejo, un boxer din Puerto Rico, care a luptat la Jocurile Olimpice din 2012, din Londra, a fost acuzat de răpirea şi uciderea în chinuri cumplite a iubitei sale însărcinate, pentru a scăpa de copilul lor nenăscut.

Luptătorul profesionist ar putea fi condamnat la moarte după ce ar fi atacat-o pe Keishla Rodríguez, a bătut-o, a legat-o şi a aruncat-o de pe un pod lângă San Juan, apoi a împuşcat-o în cap, într-o dorinţă morbidă de a scăpa atât de ea cât şi de copilul care i-ar fi afectat cariera odată născut.

El s-a predat duminică politiei după ce a refuzat să coopereze iniţial cu anchetatorii. Moartea tinerei a stârnit proteste masive în Puerto Rico. În ianuarie, insula a declarat stare de urgentă pentru violenta împotriva femeilor.

Săptămânal este raportat cel puţin un caz de feminicid, crimă motivată de ură bazată pe sexul feminin, definită în general ca „uciderea intenţionată a femeilor pentru că sunt femei”.

Boxerul căsătorit, în vârstă de 27 de ani, este acuzat de răpire şi acte de violenţă care au dus la moartea femeii, dar şi la uciderea intenţionată a unui copil nenăscut.

Potrivit unei plângeri federale, boxerul şi-a bătut iubita cu pumnii şi picioarele, înainte de a o lega şi de a o arunca de pe un pod. De asemenea, ar fi împuscat-o în apă cu un pistol. Se presupune că un martor anonim l-ar fi ajutat pe boxer să-şi ducă până la capăt crima.

Mama victimei a declarat presei locale că fiica ei era însărcinată şi purta copilul lui Verdejo, dar el nu dorea ca femeia să păstreze bebeluşul pentru a nu-i afecta familia şi cariera. Cei doi se cunoşteau din adolescenţă, dar au rămas în contact de-a lungul anilor.

„I-am spus să fie atentă pentru că o ameninţase să nu păstreze copilul, că este boxer, că este persoană publică”

a declarat mama, Keila Ortiz Rivera, adăugând că a vorbit ultima dată cu fiica ei joi.

Corpul Keishlei Rodríguez, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit într-o lagună, sâmbătă si a fost identificat duminică prin evidenta dentară. Arestarea boxerului a avut loc la doar câteva zile după ce trupul neînsufleţit al altei femei, Andrea Ruiz Costas, a fost descoperit partial ars.

Victima depusese un dosar de violentă de gen împotriva partenerului ei în martie, dar un judecător a respins cazul, potrivit presei locale. În prezent, concubinul ei a fost acuzat de crimă.

După ani de presiune a activistilor, guvernatorul din Puerto Rico, Pedro Pierluisi, a declarat la începutul acestui an starea de urgentă din cauza cresterii violentei împotriva femeilor.

Ordinul directionează mai multe resurse pentru a aborda violenta, inclusiv o aplicatie mobilă pentru a solicita ajutor de urgentă si o campanie educatională axată pe violenta de gen.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.