Un aquapark de milioane de euro, la fel ca-n Ungaria, în curând la Buziaș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Staţiunea Buziaş doreşte să devină din nou un reper pe harta turistică a României şi face toate demersurile din acest punct de vedere. Cel mai nou proiect şi unul care se vrea cu priză la public este un aquapark asemănător cu cele din ţara vecină.

Proiectul pare să fi intrat în linie dreaptă, urmând toate procedurile necesare pentru ca cel târziu în 2023 buzieşenii, dar şi turiştii care vor veni din toate colţurile ţării să se bucure de un aquapark în staţiune.

„Suntem în faza de elaborare a studiului de prefezabilitate care trebuie finalizat până în 15 martie. Acesta stabileşte componentele generale care intră în dezvoltarea proiectului final. În urma elaborării acestui studiu, o să-l predăm Mi-nisterului Economiei care va aproba şi va da finanţare pentru studiul de fezabilitate. După această finanţare, se va proceda la partea de achiziţie, iar după finalizarea stu-diului va urma partea de proiectare şi execuţie a lucrării”,

a declarat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

Valoarea întregului proiect este cuprinsă între 10 şi 12 milioane de euro. Banii provin în proporţie de 90% din fonduri guvernamentale şi 10% de la Primărie.

Locaţia este în Nordul Buziaşului, pe centura de ocolire a oraşului, care este accesibilă turiştilor din cele două mari oraşe ale judeţului Timiş – Timişoara şi Lugoj.

Aquaparkul va fi unul asemănător celor din Ungaria, cu bazine interioare şi exterioare, tobogane şi bazin cu apă minerală carbogazoasă. Dimensiunea totală este de peste 40.000 mp cu tot cu parcări. Proiectul este gândit în aşa fel încât să fie upgradat şi extins în timp.

„Dacă luăm în considerare că Buziaşul este singura staţiune de interes naţional din judeţul Timiş, cu o vechime de peste 200 de ani, dacă ţinem cont de zonele de cazare existente şi de faptul că într-un spaţiu de 120 km nu avem asemenea aquaparkuri, va fi o zonă ideală de turism şi de relaxare. De asemenea, toate aceste lucruri se completează cu alţi factori de atracţie turistică şi de relaxare pe care staţunea îi are”,

a completat Sorin Munteanu.

Autorităţile locale din staţiune spun că turiştii se vor putea bucura de o relaxare la Aquapark, dar şi de beneficiile în sănătate pe care apele termale din Buziaş le au, corelate cu o plimbare în parc şi pe colonadă, mai ales pentru cei cu boli cardiovasculare sau neurologice. În plus, staţiunea oferă timp liber de calitate prin participarea turiştilor la diferite festivaluri, cum ar fi cel al Veveriţelor, deja tradiţional, sau la Festivalul Papricaşului. Vizitatorii vor putea asocia relaxarea la aquapark cu un vin bun, având în vedere că în apropiere se află cramele de pe Dealul Silagiului, care aparţin Buziaşului.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.