Turiștii și locuitorii din Bangkok stau la coadă să cumpere canabis, recent legalizat în Thailanda

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

The first customer of the day, Rittipomng Bachkul celebrates after buying legal marijuana at the Highland Cafe in Bangkok, Thailand, Thursday, June 9, 2022. Measures to legalize cannabis became effective Thursday, paving the way for medical and personal use of all parts of cannabis plants, including flowers and seeds.,Image: 698226441, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required., Model Release: no, Credit line: Profimedia

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Thailanda a devenit recent primul stat asiatic care a legalizat creșterea și consumul de canabis în mâncare și băuturi prin scoaterea acestei substanțe de pe lista de narcotice.

Guvernul a declarat că speră ca mișcarea să ajute sectoarele de cercetare agricolă și medicală din economie. Vânzătorii acestui drog spun că industria turismului, lovită de pandemia de Covid, ar trebui de asemenea să primească un imbold.

Însă fumatul „ierbii” în public poate încălca legile sănătății, iar parlamentul încă dezbate un proiect de reglementare a canabisului, ceea ce înseamnă că există o confuzie despre cum poate fi folosit din punct de vedere legal.

Keira Gruttner, o clientă de 32 de ani din Canada, era printre turiștii care s-au aliniat la o camionetă verde din zona străzii turistice Khaosan, unde personalul cântărea și împacheta mugurii și frunzele comprimate.

„Cred că ar aduce oamenii din alte țări unde nu este legal. Ar putea fi o altă atracție turistică pentru oameni”, a spus aceasta.

Camioneta, aflată în zona capitalei populară printre drumeții cu rucsaci în spate vinde muguri la 700 de baht (20 de dolari) per gram iar angajații spun că drogul poate afecta consumatorii în diferite moduri, inclusiv prin ajutarea acestora să doarmă mai bine sau să amelioreze anxietatea.

Un alt client străin, Kentaro Kajima, a spus despre achiziția sa că este „un vis devenit realitate”, în timp ce dansa cu un prieten în fața camionetei.

Statul din Asia de Sud-Est, care folosește canabisul în mod tradițional pentru a ameliora durerile și oboseala, a legalizat marijuana medicinală în 2018.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.