EVENIMENT! Trupa americană „Sub-Radio”, din Washington DC, va concerta la Lugoj. Intrarea este gratuită!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Evenimentul va avea loc joi, 11 mai 2023, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu”

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România îi invită pe lugojeni la concertul trupei  americane de muzică indie-pop Sub-Radio. Trupa americană își dă întâlnire joi, 11 mai 2023, cu lugojenii.

Evenimentul va avea loc joi, 11 mai 2023, la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu” din Lugoj, începând cu ora 19. Organizatorii anunță că intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Organizatori: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, Primăria Municipiului Lugoj și Fundația „Misiune Pâinea Vieții” Lugoj.

Înființată în Washington DC de un grup de prieteni în vremea când erau doar copii, trupa a început să devină cunoscută prin concerte live electrizante și un șir întreg de melodii lansate, creație proprie.

Prima înregistrare, „Same Train // Different Station” a avut loc atunci când membrii trupei terminau facultatea, în 2016, și combină genul pop-punk cu cel indie-pop.

În 2017, Sub-Radio a început să lanseze câte un single pe lună, din aprilie până în septembrie, în paralel cu un tur regional și apariția la Festivalul de Muzică „Firefly”.

Aparițiile lor ieșite din comun le-au adus mulți fani noi, EP-ul rezultat, „Headfirst” fiind cea mai bună melodie a lor de până atunci, incluzând single-ul extrem de apreciat ,,Flashback” care a strâns mai mult de trei milioane de vizualizări pe toate platformele.

În urma lansării în 2020 a EP-ului „Thoughts Lights Colors Sounds”, produs de Andrew Maury (Shawn Mendes, Lizzo, COIN), trupa a început un „tur virtual” în timpul pandemiei, cu live-streaming-uri care au atras mai mult de 20 de milioane de vizualizări și au creat o comunitate internațională de fani Sub-Radio.

Trupa a semnat un contract în 2022 cu compania de muzică indie Th3rd Brain, anunțând o serie de noi concerte în cadrul unui turneu în toată America

Componența trupei: Matthew Prodanovich, Adam Bradley, Michael Pereira, Kyle Cochran și John Fengya.

Sub-Radio

Putine trupe independente americane au avut o cariera atat de bogata si de plina de imprevizibil precum cvintetul de muzica indie-pop Sub-Radio. Infiintata in Washington DC de un grup de prieteni in vremea cand erau doar copii, trupa a inceput sa devina cunoscuta prin concerte live electrizante si un sir intreg de melodii lansate, creatie proprie. Prima inregistrare, Same Train // Different Station, a avut loc atunci cand membrii trupei terminau facultatea, in 2016, si combina genul pop-punk cu cel indie-pop.

In 2017, Sub-Radio a inceput sa lanseze cate un single pe luna, din aprilie pana in septembrie, in paralel cu un tur regional si aparitia la Festivalul de Muzica Firefly. Aparitiile lor iesite din comun le-au adus multi fani noi, EP-ul rezultat, Headfirst, fiind cea mai buna melodie a lor de pana atunci, incluzand single-ul extrem de apreciat “Flashback,” care a strans mai mult de trei milioane de vizualizari pe toate platformele.

In urma lansarii in 2020 a EP-ului Thoughts Lights Colors Sounds, produs de  Andrew Maury (Shawn Mendes, Lizzo, COIN), trupa a inceput un “tur virtual” in timpul pandemiei, cu live-streaming-uri care au atras mai mult de 20 de milioane de vizualizari si au creat o comunitate internationala de fani Sub-Radio. Trupa a semnat un contract in 2022 cu compania de muzica indie Th3rd Brain, anuntand o serie de noi concerte in cadrul unui turneu in toata America.

Matthew Prodanovich

Matthew Prodanovich are 29 de ani si a inceput sa cante la chitara clasica pe cand avea 12 ani. A inceput sa scrie cantece si a format un band cu prietenii sai din copilarie, care studiau de asemenea chitara clasica. Trupa s-a numit in cele din urma Sub-Radio. In timpul liceului, Matthew si-a completat studiile muzicale absolvind la James Madison University. In aceeasi perioada cu studiile universitare, a studiat si chitara clasica pentru trei ani. Talentul sau si studiile muzicale i-au permis sa isi extinda si perfectioneze abilitatile muzicale. In timp ce Matthew era inca in facultate, Sub-Radio s-a transformat rapid intr-o trupa cu succes, care a trecut de la concertele in localuri in oras la turnee cu sute de spectacole pe intreg teritoriul SUA. Matthew traieste acum in suburbiile orasului Washington, D.C. si continua sa scrie si sa cante cu Sub-Radio.

Adam Bradley

Adam Bradley, 29 de ani, compune cantece inca din clasa a saptea, cand a inceput cursurile de chitara clasica. De atunci, a devenit liderului trupei care s-a numit in cele din urma Sub-Radio. Calitatile sale vocale deosebite l-au facut sa fie comparat cu faimosii Adam Levine si Freddie Mercury. Bradley a absolvit American University in Washington, DC. Traieste in Silver Spring, statul american Maryland si are doua pisici.

Michael Pereira

Michael Pereira, 28 de ani, este bateristul trupei Sub-Radio. Este o fire curioasa, pasionat fiind de a invata si a explora lucruri noi. Muzician autodidact, el s-a alaturat trupei pe cand avea 16 ani, descoperind bucuria de a canta cu prietenii lui cei mai buni. Este cunoscut pentru energia lui si bucuria cu care canta pe scena. Entuziasmul sau, faptul ca provine dintr-o familie cu origini etnice diferite si pasiunea sa de a calatori pentru concertele Sub-Radio l-au transformat intr-un adevarat magnet pentru fanii trupei. Este o persoana cu idealuri inalte, cu o imensa gratitudine pentru ce ii ofera viata si crede ca este suficient un zambet ca sa schimbi in bine ziua cuiva.

Kyle Cochran

Kyle Cochran, 27 de ani, este cel mai nou membru Sub-Radio. Dragostea lui pentru muzica a inceput de cand lovea cu lingurile de lemn cratitele din bucataria mamei, dar conexiunea reala cu muzica s-a produs cand a tinut in maini pentru prima oara o chitara, la 12 ani. In timpul acestor ani de debut, a infiintat sau a facut parte din mai multe trupe si, inainte de a absolvi facultatea, Kyle preda deja lectii de chitara elevilor care doreau acest lucru. Kyle a absolvit studii muzicale la James Madison University, perioada in care i-a cunoscut pe membrii initiali ai trupei Sub-Radio, desi nu a intrat in trupa decat dupa alti cativa ani. Studiile in domeniul muzical l-au ajutat sa lucreze in industria muzicala, la evenimente live, sonorizare si inregistrari de studio, inainte de a intra in trupa Sub-Radio in 2019. In prezent locuieste in Leesburg, Virginia.

John Fengya

John Fengya, 28 de ani, canta la keyboard si are rol de backing chitara si   backing vocal pentru Sub-Radio. A inceput studiile muzicale la opt ani, cand a inceput sa studieze pianul. La 12 ani, s-a inscris la cursurile de chitara de  la scoala, moment in care l-a cunoscut pe viitorul chitarist Sub-Radio Matthew Prodanovich. Cei doi petreceau deseori timpul impreuna, pentru a repeta si a compune impreuna; in anii care au urmat, li s-au alaturat alti cativa prieteni muzicieni, formand baza trupei Sub-Radio de astazi.

In timpul liceului, Fengya a continuat sa ia lectii de pian in particular pe langa cursurile de chitara la scoala. El se mandreste cu nenumarate premii, inclusiv Certificatul de Merit acordat de Societatea Nationala pentru Arte si Litere.

In 2015, Fengya a absolvit James Madison University in Harrisonburg, Virginia. De atunci, canta cu trupa Sub-Radio in cadrul turneelor acesteia, dar isi face timp si pentru a lucra in domeniul IT.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.