Trocariciul galben! Primăria Lugoj a „angajat” un robot ca să cosească iarba și un om ca să-l supravegheze

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Serviciul de Sere și Spații Verzi din Lugoj a făcut un pas important spre modernizare și eficiență prin achiziționarea unui robot-cositoare de ultimă generație, informează Lugojeanul.ro, care publică și un videoclip demonstrativ cu „angajatul” pus la treabă pe un dig de pe malul Timișului. Noul dispozitiv se dovedește a fi o alegere extrem de inspirată, mai notează publicația citată, economisind timp și resurse considerabile pentru comunitatea locală.

„Înainte de achiziționarea robotului-cositoare, Parcul George Enescu necesita eforturi considerabile din partea a șase muncitori, timp de două zile, pentru a fi tuns. Cu noul robot, această sarcină este rezolvată în doar două ore. Costuri mai mici și scăpăm și de problema lipsei cosașilor care erau tot mai greu de găsit”, spune Bogdan Blidariu, primarul Lugojului.

Robotul-cositoare face deja parte din echipa Serviciului de Sere și Spații Verzi. Echipat cu senzori de detecție a obstacolelor, robotul se oprește automat, evitând eventualele accidente. Un alt avantaj notabil este capacitatea de a tăia și vegetația mai groasă.

Dezavantajul este că nu poate fi lăsat de capul lui, ci trebuie supravegheat în permanență.

Bogdan Blidariu a mai spus că urmează achiziționarea a încă două tractoare-cositoare. Economia estimată este impresionantă – înainte de introducerea robotului cositoare, costurile pentru cele aproximativ 15 cosiri complete, necesare în Lugoj, se ridicau la aproximativ 3.000.000 de lei pe an. Cu acest utilaj modern și cele două tractoare care urmează să fie achiziționate se preconizează o economie semnificativă, consumându-se de zece ori mai puțini bani în procesul de cosire și întreținere a spațiilor verzi.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.