Trei români au fost expulzaţi din Italia pentru înşelăciuni prin metoda „Restul“

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Trei români, cu vârste de 25, 36 şi 49 de ani, au fost scoşi de pe teritoriul naţional italian, însoţiţi de poliţişti, la graniţa italo-slovenă, întrucât au fost găsiţi responsabili de mai multe escrocherii. Prejudiciul creat a fost considerat însă prea mic pentru se aplica o condamnare la închisoare, daroamenii legii au considerat expulzarea necesară deoarece „faptele celor trei produc un sentiment acut de nesiguranţă cetăţenilor oneşti”.

Românii nu se vor mai putea întoarce în Italia timp de cinci ani. Ei au fost depistaţi într-un hotel din Pordenone, după ce erau daţi în urmărire ca fiind persoane care comit înşelăciuni cu metoda „Restul”. Escrocheria funcţionează cumva simplu. Unul dintre escroci – „clientul” – cumpără un produs de 1 sau 2 euro, îi arată vânzătorului o bancnotă de 50 sau 100 de euro, apoi o ascunde, dar pretinde că a plătit deja şi cere restul.

În acel moment, un complice se apropie şi susţine înşelătoria luând pe furiş bancnota şi ieşind din magazin pentru a nu fi găsită asupra primului escroc. Însoţiţi la sediul poliţiei pentru investigaţii, s-a constatat că cei trei aveau precedente pentru escrocherii comise în diferite regiuni din nordul Italiei. Pentru activitatea lor ilegală erau deja emise ordine de interdicţie în localităţile Lucca, Cecina, Castelnuovo Garfagnana şi Siena din regiunea Toscana, Levanto şi Savona în Liguria, Cortemilia din Piemonte şi Guidizzolo, în Lombardia.

De această dată însă, interdicţia pe durata celor 5 ani este valabilă pe întreg teritoriul italian.

Timp de cinci ani, cei trei români nu mai au voie să intre pe teritoriul Italiei. Potrivit presei din Peninsulă, prejudiciul dovedit fiind mic, ei nu pot fi condamnaţi la închisoare, măsura expulzării fiind luată deoarece „faptele produc un sentiment acut de nesiguranţă cetăţenilor oneşti”.

Trei cetăţeni români au primit, la sfârşitul săptămânii trecute, ordin de expulzare din Italia şi au fost însoţiţi la graniţă de agenţii de poliţie din Trieste. După cum scrie presa din Peninsulă, cei trei s-au dovedit a fi autorii mai multor înşelătorii în zona de nord a acestei ţări, îndeosebi prin metoda „restul”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.