Trei instituții se vor ocupa de deszăpezire. Lugojul se pregătește de iarnă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Reprezentanții administrației locale lugojene se pregătesc din timp pentru ca iarna și capriciile ei să nu ia orașul pe nepregătite. Din acest punct de vedere, primarul Francisc Boldea a anunțat că în această iarnă trei instituții se vor ocupa de deszăpezire – Primăria, Salprest și Sere și Spații Verzi. De asemenea, pentru a face față cu brio anotimpului rece, au fost achiziționate două utilaje noi și au fost stabilite pentru fiecare instituție zonele de responsabilitate.

Deszăpezirea din acest an va diferită de toate celelalte de până acum, întrucât vor fi implicate trei instituții, în primul rând Primăria Lugoj, pentru că așteptăm în aceste zile să ne vină încărcătorul nou, cu lamă pentru zăpadă, pe care îl vom dirija spre Lugojul Român. Apoi avem lamă nouă cumpărată pentru tractorul de la Sere și Spații Verzi. Aceasta este cea de-a doua instituție care se va ocupa de Lugojul German.  Apoi este Salprestul, care va avea în jur de 200.000 de lei prevăzuți pentru deszăpezirea din acest an, din luna noiembrie până în luna martie”,

a declarat Francisc Boldea, primarul  Lugojului.

De asemenea, este realizat stocul de sare și de nisip, clorura de magneziu urmând să fie achiziționată atunci când va fi folosită. Aceasta urmează să fie utilizată doar de Salprest. Sarea și nisipul vor fi împrăștiate și de serviciul Sere și Spații Verzi, dar și de angajații Primăriei Lugoj.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.