Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În comunele Tomești, Nădrag, Pietroasa, Margina și Fârdea se vor accelera demersurile de dezvoltare a și mai multor trasee de drumeție. În funcție de limitele impuse de pandemie, la vară este programată o primă tură de alergare pe Transluncani, cea mai înaltă șosea din județul Timiș.

Unul dintre cei trei poli de dezvoltare a turismului în județul Timiș – zona traseelor montane formată din comunele Tomești, Nădrag, Pietroasa, Margina și Fârdea – așa cum este văzută de membrii noului Consiliu Director al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, va accelera în acest an demersurile de dezvoltare și a mai multor trasee de drumeție în zona muntoasă a județului Timiș, în colaborare cu reprezentanți ai Regiei Naționale Romsilva.

„În funcție de condițiile impuse de pandemie, la finalul verii, este programată să aibă loc o primă Tură de alergare pe Transluncani, cu scopul de a promova turismul activ și noua zonă turistică dezvoltată în jurul celei mai înalte șosele din județ. Conducerea Primăriei Tomești a anunțat că urmează să fie amenajat și un spațiu pentru campare în această vară”, spun cei de la APDT Timiș.

În cadrul primei întâlniri a consiliului, coordonată de președintele APDT Timiș, Alexandru Proteasa, și derulată în comuna Tomești, au mai fost stabilite ca priorități și dezvoltarea elementelor de infrastructură turistică precum locuri de parcare pentru mașini și autocare în mediul rural, cât și facilități privind accesul la apă potabilă și toalete publice pentru vizitatori.

Vă reamintim că, în noua formulă, Consiliul Director al APDT Timiș este format din comunele Tomești (vicepreședinte), Margina (membru), Foeni (membru) și orașul Buziaș (membru).

În 2019, a fost inaugurat în comuna Tomești din Timiș cel mai spectaculos drum din județ, în urma unei investiții de un milion de euro. Transluncani poate concura cu Transalpina sau cu Transfăgărășanul și are o lungime de peste 5 kilometri, fiind săpat în munte.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.