Transportul public local în Lugoj, cu autobuze electrice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Societatea Comercială „Meridian 22”, având ca acționar unic Consiliul Local Lugoj, se va ocupa și în 2019 de transportul public local de persoane prin curse regulate în muncipiu.

Contractul pentru transportul în comun a expirat la sfârșitul anului trecut, însă, cu doar câteva zile înainte, consilierii lugojeni au hotărât, „ca măsură de urgență”, continuarea executării serviciului de transport public local de persoane, prin curse regulate, efectuat cu autobuze pe raza municipiului Lugoj, de către operatorul “Meridian 22”, până la semnarea contractului ce urmează a fi atribuit în urma unei licitații publice.

Totodată, municipalitatea intenționează să acceseze fonduri prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru achiziționarea a 9 autobuze electrice, dar și a 9 stații de încarcare lentă a bateriilor vehiculelor, precum și a 3 stații de încărcare rapidă. Valoarea estimată a proiectului este de circa 25 de milioane de lei, din care autoritatea locală trebuie să contribuie cu minim 2 % din valoarea totală.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.