Top 7 cei mai de succes oameni de afaceri din lume

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/241/164/46/boss-business-businessman-career.jpg 

Au creat produse sau servicii care scriu istorie, au transformat eșecuri în reușite și au devenit cunoscuți în lumea întreagă. Chiar dacă le-a fost greu să înceapă o afacere, nu au renunțat și au ajuns pe culmile succesului, prin forțe propri. Cei mai importanți antreprenori ai lumii au pus pe picioare businessuri extrem de profitabile, au transformat industrii întregi și au redefinit topurile mondiale. Iată câțiva dintre cei mai buni oameni de afaceri din lume:

1. Jeff Bezos, șeful Amazon

În anul 1994, într-un garaj din Seattle, Jeff Bezos înființa colosul ecommerce Amazon. Antreprenorul american a jucat un rol esențial în dezvoltarea comerțului electronic, iar Amazon este, în prezent, cea mai mare companie de vânzări online cu amănuntul la nivel global. Această afacere i-a adus lui Bezos o avere impresionantă, el fiind prima persoană din lume care a trecut pragul de 100 de miliarde de dolari.

2. Bill Gates, creatorul Microsoft

A renunțat la cursurile celebrei universități Harvard, pentru a înființa compania Microsoft, în anul 1975, împreună cu prietenul său din copilărie Paul Allen. Cea mai mare firmă producătoare de software din lume este strâns legată de activitatea americanului Bill Gates, un om dornic să schimbe lumea. În 1985, a fost lansată prima versiune a sistemului de operare Windows. Astăzi, aproape toți oamenii de pe planetă folosesc Microsoft Office, Microsoft Windows, Internet Explorer, Windows Media Player, Microsoft Frontpage sau Visual Studio, produse software ce aparțin gigantului Microsoft.

3. Warren Buffett, un investitor de succes

„Trăiește simplu și investește în tine”. Este cel mai prețios sfat pe care ni-l oferă unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Warren Buffett are o avere imensă, dar, este recunoscut pentru stilul său de viață modest. A fost denumit “Oracle al Omaha” deoarece este născut în Omaha, cel mai mare oraș din statul american Nebraska. Buffett deține Berkshire Hathaway, care reunește mai bine de 60 de firme, printre care producătorul de baterii Duracell, lanțul de restaurante Dairy Queen sau asigurătorul Geico.

4. Amancio Ortega Gaona, CEO al trustului Inditex

Acest businessman spaniol este fondatorul Inditex Fashion Group, proprietarul lanțului de magazine Zara, unul dintre cele mai populare din industria fashion. Din grup fac, însă, parte și alte magazine faimoase de îmbrăcăminte, care se găsesc și la noi în țară – Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius sau Zara Home. Amancio Ortega Gaona și-a început propria afacere la vârsta de 27 de ani, iar strategia sa de a avea control total asupra producției și distribuției l-a propulsat rapid în rândul celor mai puternici oameni de afaceri. Mai precis, ceea ce desena într-o zi apărea în magazin în doar 2-3 săptămâni, motiv pentru care clienții îi treceau foarte des pragul magazinelor. Inditex a devenit, în timp, un imperiu al modei, iar, în prezent, are magazine în peste 80 de țări.

5. Larry Ellison, co-fondatorul Oracle Corporation

S-a născut într-o familie dezbinată, a fost părăsit de mamă la doar 9 luni și, chiar dacă nu și-a finalizat studiile, a reușit să înțeleagă esența proiectării pe calculator. În 1977, a înființat Oracle, o firmă de dezvoltare software pentru baze de date care avea să devină una dintre cele mai mari companii de tehnologie la nivel mondial.

6. Mark Zuckerberg, președintele rețelei Facebook

Cu siguranță, aproape că nu există persoană care să nu fi auzit de americanul Mark Zuckerberg, cel care a înființat rețeaua de socializare Facebook. Totul a luat naștere în camera sa de cămin, însă, în doar câțiva ani, Facebook s-a transformat în cea mai cunoscută și valoroasă companie de social media. Acest lucru l-a transformat pe  Zuckerberg în cel mai tânăr om de afaceri care a reușit să-și obțină averea pe cont propriu.

7. Lawrence Edward Page, asociat în compania Google

Împreună cu Sergey Brin, Larry Page a creat, în 1998, cel mai utilizat motor de căutare din lume. În urmă cu doar câțiva ani, cei doi au achiziționat și YouTube, tranzacție care le-a crescut faima, succesul și averea personală.

La nivel mondial, există o mulțime de alți antreprenori de succes. Ion Țiriac, spre exemplu, este unul dintre cei mai de succes români. Dacă vrei să afli date și despre alții, caută mai multe informații despre firmele din România și întreprinzătorii locali. Vei găsi acolo și modul în care au reușit oamenii de afaceri de la noi să dezvolte businessuri profitabile.

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.