
Supremația țărilor lumii pe plan economic se dă între statele asiatice și cele europene. În topul celor mai bogate țări în anul 2021, SUA și China au economiile cele mai mari și mai puternice de pe glob, dar nu sunt și cele mai avute. În acest an, China nici măcar nu intră în top 10, iar SUA ocupă locul 5 dacă ar fi să calculăm PIB-ul per fiecare individ.
- Qatar, 61.790 $ per individ. Pandemia a dus la scăderea prețului țițeiului. Aproape toate statele arabe îmbogățite de pe urma hidrocarburilor au părăsit topul.
- Australia, 62.620 $ per individ. Nou intrată în top, statul-continent este țara care a înregistrat cea mai lungă perioadă de creștere economică din istorie.
- Singapore, 66.260 $ per individ. Singapore și-a făcut un renume din importul de produse de calitate medie, pe care le îmbunătățește și le vinde ca articole de top.
- Danemarca, 67.920 $ per individ. Oamenii sunt fericiți în țara lor. Condițiile oferite de monarhie (Regina Margareta a II-a), mulțumesc pe deplin oamenii.
- Islanda, 68.840 $ per individ. Nou intrată în top este și Islanda. Este singurul stat membru NATO fără forță armată.
- Statele Unite, 69.380 $. Anul acesta, topul surprinde Statele Americane pe locul 5 și câștigă două poziții.
- Norvegia, 82.240 $ per individ. Și Norvegia câștigă două poziții. Este considerată cea mai bogată țară din Scandinavia.
- Elveția, 93.520 $ per individ. Celebră pentru ceasurile ei, Elveția, nu se bazează doar pe asta. Elvețienii sunt cunoscuți și pentru instrumente muzicale și ciocolate.
- Irlanda, 102.390 $ per individ. După ce a implementat moneda euro și s-a detașat de Marea Britanie după Brexit, a reușit o creștere economică considerabilă.
- Luxemburg, 131.300 $ per individ. În cea mai bogată țară din lume, economia crește de la un an la altul. Investiţiile aduse de către conducerea statului în sistemul educațional, medical și în locuințe, a creat un standard de viață extrem de ridicat al luxemburghezilor.
Lasă un răspuns