TMK Hydroenergy Power a început lucrările la noua hidrocentrală din județul Caraș-Severin

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

TMK Hydroenergy Power a început lucrările la noua hidrocentrală din județul Caraș Severin, cu finanțare în cadrul Programului pentru Energie în România, prin mecanismele financiare SEE și Norvegia, 2014-2021

În data de 29.04.2022 au început lucrările de săpătură în vederea realizării drumului de acces pentru echipamente și materiale necesare construcției noii centrale hidroenergetice, amplasată pe golirea de fund a barajului Văliug.

Fabricarea hidroagregatului se află în graficul de execuție, rotorul turbinei fiind finalizat după parcurgerea în cele mai bune condiții a tuturor testelor de final.

Echipa de specialiști TMK Hydroenergy Power a participat prin sesiuni live și online la testele de verificare a acestora. Acestea au vizat teste moderne realizate cu lichide penetrante sau ultrasunete pentru verificarea integrității materialului și depistarea golurilor în material.

Noua centrală hidroenergetică va asigura producția de energie verde de aproximativ 2 500 MWh anual și se va adăuga la producția realizată de sistemul hidroenergetic din Caraș Severin, de aproximativ 80.417 GWh anual.

Scopul investiţiei este producerea energiei electrice verzi (nepoluante) prin folosirea potenţialului hidroenergetic al râului Bârzava cu consecinţe benefice asupra mediului, atingând următoarele rezultate:

  • gestionarea responsabilă a resurselor energetice fosile prin valorificarea resurselor regenerabile viabile pentru generarea electricităţii;
  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în scopul scăderii încălzirii globale prin utilizarea energiei regenerabile.

Obiectivele investiției:

  1. a) Reducerea anuală estimată a emisiilor de CO2 (măsurate în tone CO2eq./an): 770 tone CO2 echivalent / an;
  2. b) Numărul estimat de locuri de muncă create: 1 nou loc de muncă;
  3. c) Energia produsă din surse hidroenergetice (în MWh / an): 2.453 MWh / an.
  4. d) Număr de instalații noi sau recondiționate pentru producerea energiei hidroenergetice: 1 instalație nouă;
  5. e) Capacitatea instalată pentru producerea energiei hidroenergetice (în MW): 0,367 MW.

Producătorul de energie verde – TMK Hydroenergy Power continuă investițiile în sistemul hidroenergetic din Caraș Severin, cu scopul de a contribui la bunăstarea comunității locale în care își desfășoară activitatea, dar și pentru a sprijini România să-și atingă țintele privind cota de energie verde.Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.