Teatrul „Traian Grozăvescu” Lugoj, la Călăraşi şi Caracal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” Lugoj va fi prezent la două dintre cele mai importante festivaluri teatrale din țară: Festivalul Național de Teatru „Ștefan Bănică” de la Călărași și Festivalul Național de Comedie de la Caracal. Astfel, în perioada 8 – 10 noiembrie 2018, trupa lugojeană va prezenta două piese de teatru în cadrul Festivalului Național de Teatru „Ștefan Bănică”, ediția a XVI-a – piesa pentru copii ,,Pinocchio”, de Carlo Collodi, în regia lui Dan Mirea, și comedia „Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu. Ambele spectacole vor avea loc vineri, 9 noiembrie, de la ora 10, respectiv 18.30, pe scena sălii de spectacole „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Pe lângă Teatrul din Lugoj, vor mai participa Teatrul „Protha” din Panciu, Trupa de Teatru a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Trupa de Teatru „Aurel Elefterescu” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și Trupa de Teatru „Trepte” a aceleiași instituții de cultură. În perioada 15-18 noiembrie 2018, Teatrul „Traian Grozăvescu” va participa la Festivalul Național de Comedie de la Caracal. Singurul teatru neprofesionist prezent la acest important festival, invitat fiind alături de Teatrul „Colibri” din Craiova, Teatrul de Artă București, Teatrul „Arte’dellAnima” București, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și Teatrul Dramatic „I.D. Sârbu” din Petroșani, actorii lugojeni vor prezenta aceeași comedie de mare succes, „Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 18, pe scena Teatrului Național Caracal, unul dintre cele mai frumoase edificii teatrale din țară.

Suntem convinși că Teatrul Municipal Lugoj se va ridica la înălțimea așteptărilor unor astfel de evenimente, actorii lugojeni cucerind inimile și aplauzele spectatorilor prin profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă la fiecare spectacol jucat, în țară sau străinătate.

Tudor TRĂILĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.