Taxa auto revine. Va fi între 50 și 3000 de euro, în funcție de norma de poluare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Taxa auto va reveni, cel mai probabil de la începutul verii, și va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a mașinii. Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani, după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toți șoferii, după model german.
Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon.

Peste 630.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în România, anul trecut. Fenomenul ia amploare și în 2018. În București, parcările marilor bulevarde sunt pline de autoturisme din import scoase la vânzare.

În multe județe, o programare la Registrul Auto Român se obține acum cel mai devreme pentru luna mai. Peste 120.000 de mașini au fost omologate deja de la începutul anului. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a lui 2017.

Sursele citate au mai declarat că noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toți proprietarii de mașini în funcție de cât de mult poluează autoturismele lor.

AL PRESS

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.