Tarifele la apă și canalizare se vor majora cu 15-16%

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Autoritățile lugojene intenționează să majoreze, în perioada următoare, tarifele la apă potabilă și canalizare-epurare, practicate de societatea “Meridian 22”, aflată în insolvență.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că s-a solicitat aprobarea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice pentru majorarea prețurilor cu 15-16%.

 „Meridian, după cum știți, e în continuare în insolvență. Ne dorim să iasă din această situație, dar trebuie să fim realiști și să înțelegem că va fi foarte greu. Au mai venit peste noi și creșterile de prețuri, iar la energie ne afectează foarte mult.

Meridian procesează foarte multă apă prin uzine, din cauză că trebuie să livreze pe două rețele și că avem și pierderi de foarte mari. Uzinele nu sunt retehnologizate și consumă foarte multă energie. Prin urmare, am solicitat creșterea prețului la apă de la 4,37 lei/mc la 5,10 lei/mc.

E o majorare de 73 de bani, undeva la 15-16%. Dacă vor obține aprobarea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, probabil în luna aprilie vom fi în Consiliul Local cu această majorare, care are la bază două componente: creșterea prețului la energia electrică și majorarea salariului minim”,

a spus primarul Claudiu Buciu.

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice are 30 de zile să analizeze solicitarea Meridianului. După aprobare, cererea va ajunge pe masa consilierilor locali. Cel mai probabil din luna aprilie, lugojenii vor avea de plătit mai mult pentru consumul de apă.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.