Târgul Liceelor Timișene revine! O ediție hibrid intinsă pe 4 luni și un festival îi așteaptă pe elevii de clasa a VIII-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La conferința de presă desfășurată miercuri,  la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, a fost anunțată lansarea și prezentarea evenimentului Târgul Liceelor Timișene.

Prima ediție online a Târgului Liceelor Timișene, cea din 2021, a marcat inovația în domeniul educației și a adus cele mai complexe funcționalități din România.

De asemenea, ediția din Timiș a fost și cea mai populară din țară, cu un impact estimat de peste 150.000 oameni și peste 10.000 elevi și părinți ajutați.

Târgul Liceelor Timișene este cel mai mare eveniment de promovare a ofertelor educaționale din Timiș, este locul virtual în care peste 20.000 de elevi, profesori și membrii ai comunității își dau întâlnire cu scopul de a ajuta copiii pentru a face o alegere corectă.

Calendarul evenimentului: Vineri, 11 Februarie, începe recrutarea voluntarilor (online); Joi, 24 Februarie, evenimentul oficial de lansare al Târgului Liceelor (fizic și online); Joi – Vineri, 7-8 Aprilie, Festivalul Liceelor la Iulius Town (fizic și online).

„Ce aduce nou ediția din acest an? Un festival al liceelor, desfășurat la Iulius Town. Timp de 2 zile, cel mai mare mall al orașului se va transforma într-un univers al educației. Fiecare liceu va avea un stand de tip pop-up, la care își va prezenta activitatea.

Pentru a reduce risipa de hârtie, am decis că vom înlocui flyerele cu pagini web care pot fi accesate scanând un cod QR. În plus, vor exista diverse activități în colaborare cu sponsorii și partenerii noștri, dar și alături de elevii talentați ai județului care vor concerta pe marea șcenă.

Platforma va beneficia de noi secțiuni dedicate sănătății mintale și ale carierei. De exemplu, fiecare secțiune va beneficia de webinare, articole și diverse chestionare. Vom implementa un sistem de bounty pe platforma Târgul Liceelor Timișene, astfel, câțiva useri vor fi aleși în mod aleator sau prin alte metode și vor câștiga premii speciale pentru activitate.

Tururi virtuale 360 pentru liceele doritoare, actualizare poze și informații importante. Redesign la paginile de licee și mai multe update-uri semnificative la algoritmele de calcul a șansei de admitere și de determinare a profesiei”,

spun organizatorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.