Târgul liceelor, ediţia a XVII-a, la Universitate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Luni, 21 mai 2018, l Universitatea Europeană Drăgan, a avut loc cea de a XVII-a ediţie a Târgului Liceelor din Lugoj şi Nădrag, la care a fost prezentată oferta educaţională pentru  anul şcolar 2018-2019.

În deschiderea acţiunii a luat cuvântul Simona Jugariu, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Aspecte Educaţionale Timiş (C.J.R.A.E), organizatorul principal al evenimentului, care s-a bucurat de o finanţare din partea Consililui Judeţean Timiş. În rândul organizatorilor s-au mai numărat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, având un coorganizator foarte important, Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu”, reprezentat de directorul acestei unităţi şcolare, prof. dr. Ioan Aurelian Sima. Fiecare liceu şi-a prezentat bogata şi diversa ofertă pentru anul şcolar viitor, în cadrul unor standuri foarte frumos amenajate. Redăm mai jos ofertele liceelor participante:

Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu” se înscrie în filiera teoretică și dispune de 140 de locuri la liceu, respectiv câte 28 pentru fiecare clasă de matematică-informatică, intensiv informatică; matematică-informatică, intensiv engleză; științe ale naturii cu predare în limba română și o clasă cu predare în limba germană; filologie, bilingv engleză.

Tot din filiera teoretică face parte și Colegiul Național „Iulia Hasdeu” care dispune, pentru anul școlar 2018-2019, de un total de 140 de locuri, împărțite în clase de 28 de elevi, la specializările matematică-informatică intensiv; științele naturii, engleză intensiv; științele naturii; bilingv engleză-franceză și filologie, ucraineană.

Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” oferă viitorilor elevi cursuri la zi, la profilul tehnic, 28 de locuri și 28 de locuri la Servicii. De asemenea, liceul dispune de 56 de locuri la învățământul profesional de stat, o clasă cu profilul Mecanică și una la Construcții, trei clase ce au cursuri la seral, profil tehnic, cu câte 28 de locuri fiecare și 56 de locuri la învățământul postliceal cu taxă.

O ofertă foarte bogată are și Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”  (singura unitate şcolară din judeţul Timiş care a primit titlul de”Şcoală europeană” în acest an), care oferă viitorilor elevi 112 locuri la liceu, domeniile Electronică și automatizări, Turism și alimentație, Economic, trei clase a câte 28 de locuri la școala profesională, Industrie textilă și pielărie, Turism și alimentație și două clase a câte 28 de locuri la seral.

La Târg a participat și Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” din Nădrag, care dispune de 28 de locuri la profilul tehnologic, 28 de locuri la profilul uman, cu frecvență redusă și 28 de locuri la seral.

Viitorii liceeni s-au arătat interesați de instituțiile de învățământ ale căror cursuri le vor urma la anul și au discutat cu viitorii lor colegi, din generațiile mai mari, cu privire la opțiunile pe care le au la fiecare liceu. Evenimentul s-a încheiat cu un frumos şi bogat program artistic constând din dansuri populare, dans sportiv, solişti vocali şi instrumentişti, dar şi recitări în grai, program oferit de elevii liceelor participante la târg.

Mircea ANGHEL

(Foto: Mircea Anghel)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.