„Târgul de Mărțișoare” de la Dumbrava, o acțiune caritabilă

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Joi. 28 februarie 2019, la Căminul Cultural din Dumbrava avut loc „Târgul de Mărțișoare“, ediția a doua și care în acest an a făcut parte din proiectul „Din Suflet Pentru Tine!”, patronat de Lions Club Timișoara Dinamic Plus, al caărui președinte fondator este minunata doamnă dr. ec. prof. Ana Crăsneanu. Prof. Alina Deak, membru al Clubului Lions, este cea care a coordonat proiectul.

În această manifestare caritabilă au fost cuprinse activități de confecționare de mărțișoare hand-made de către copii, târg cu vânzare de mărțișoare și oferirea de mărțișoare în perioada 1- 8 martie 2019, doamnelor cu nevoi speciale de la Centrele de zi din Timișoara.

Parteneri de seamă în acest amplu proiect, alături de  Lions Club Timișoara Dinamic Plus, au fost Școala Gimnazială Dumbrava, gazda evenimentului „Târgul de Mărțișoare“, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget,  Școala Gimnazială Fîrdea și Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu“ Nădrag.

Pentru „Târgul de Mărțișoare“, copiii de la Școala Dumbrava, îndrumați de cadrele didactice Rodica Ardelean, Laura Bejenar, Alina Deak, Ștefan Tiberiu Deak, Adalbert Szabo, Adriana Medelean, Iboja Ianto, Laura Brazovan, Niculina Par și Rozalia Szabo, au realizat mărțișoare foarte frumoase pe care le-au propus spre vânzare.

În cadrul evenimentului a fost pregătit, prin grija directorului Ștefan Tiberiu Deak, și un program cultural-artistic dedicat zilei de 1 Martie. Atât învățătorii, cât și diriginții au pregățit cu clasele lor poezii, cântece, scenete și dansuri.

Fiecare copil a venit la târg însoțit de părinți, bunici, vecini etc. pentru a petrece o seară de neuitat. Bineînțeles, mărțișoarele nu au dus lipsă de cumpărători.

Invitați de seamă au fost dr. ec. prof. Ana Crăsneanu, președinte fondator al Lions Club Timișoara Dinamic Plus, ing. Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava, Petru Gherghina, viceprimar, și directorii instituțiilor de învățământ, care sunt și membri ai clubului Lions, prof. Victor Birău, Ionel Petrea și Cristian Stoiconi.

Primarul comunei Dumbrava, ing. Ioan Ihasz, a pregătit o seară cu multe surprize. Prima a fost invitația lansată tuturor celor prezenți de a rămâne la finalul evenimentului pentru a servi ceai, gogoși și prăjituri pregătite de referentul cultural Eva Borș. A doua surpriză a fost donația generoasă de 1.000 lei, a domnului primar și a angajaților din primărie, iar a treia a fost oferirea de mărțișoare tuturor femeilor din sală.

La finalul colectării de fonduri, s-a totalizat suma de 2.650 lei, care va fi donată Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

„Este minunat că prin această acțiune am reușit să strângem o sumă considerabilă care va merge pentru tratamentul unui copil bolnav, e minunat să știi că mai există oameni cu suflet care spun DA unei acțiuni caritabile, cărora le pasă de ceilalți, e minunat să știi că acest gest va aduce cuiva o rază de soare. Așadar, un mare mulțumesc!”, ne-a declarat prof. Alina Deak, membru Lions, coordonatoarea proiectului.

AL PRESS

Despre admin 6222 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.