După o luptă culinară strânsă și plină de gusturi autentice, Banatul se dovedește a fi regiunea supremă în competiția „România, arată-ți Farfuria!”.
Finala a fost marcată de emoție și pasiune pentru tradițiile gastronomice românești. Din cele 9 regiuni istorice implicate în concurs, Oltenia, Dobrogea și Banatul au reușit să ajungă în ultimul act al competiției.
Cei doi concurenți rămași în competiție (reprezentantul Dobrogei nu a putut să participe în finală) au oferit un spectacol culinar impresionant. Ilie Anghel, reprezentantul Olteniei, și Emilia Popa, din Banat, au stârnit admirația juriului cu abilitățile lor gastronomice.
Ilie Anghel, în vârstă de 33 de ani, originar din satul Padeș, județul Gorj, a impresionat cu pasiunea sa pentru tradiție și gastronomie. Cu experiență în gătit timp de 10 ani, Ilie a adus în finală rețete autentice de peste 100 de ani, pe care le-a popularizat și pe platforma de social media TikTok, adunând milioane de vizualizări. Ilie Anghel locuiește acum în Timișoara și organizează cooking show-uri în natură, aducând tradiția românească mai aproape de inimile fanilor săi.
Emilia Popa, în vârstă de 63 de ani, reprezentanta Banatului, a încântat juriul și publicul cu o combinație inedită de rețete inspirate din influențele slovace și tradițiile locale din Banat. Locuitoare a comunei Margina, județul Timiș, doamna Emilia este cunoscută pentru proiectul său „Mic dejul la Margina”, unde își răsfață vizitatorii cu produse tradiționale și organizează brunch-uri la cererea grupurilor interesate să descopere farmecul vieții de la țară.
Reprezentanta Banatului, Emilia Popa, a fost declarată victorioasă în această competiție intensă și a adus onoare regiunii sale. Întreaga comunitate a susținătorilor și iubitorilor de tradiție culinară a fost martoră la un spectacol memorabil, în care Banatul a dovedit că bucătăria sa păstrează adevărate comori gastronomice.
Nicolae SILADE
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns