Tânărul solist de muzică populară Dorinel Gavriluț Pîrvoni, din Gladna-Montană, a obținut un premiu important la Festivalul „Luţă Ioviţă” 2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Soliști vocali și instrumentiști cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani au fost prezenți în perioada 2-3 mai 2019 la Caransebeș, unde a avut loc Festivalul-Concurs  „Luţă Ioviţă”, ediția a XXV-a. Inclus în ampla manifestare „Ruga de la Oraș”, organizată de Primăria Caransebeș și Casa de Cultură „George Suru”, festivalul-concurs s-a desfășurat atât în sala de spectacole, cât și pe scenă, în aer liber, înscriindu-se concurenți din întreaga țară.

La preselecţie s-au prezentat un număr de 24 de concurenţi, sosiți din multe judeţe ale țării noastre: Alba, Bihor, Buzău, Bistriţa-Năsăud,, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara,  Ialomiţa, Sibiu, Timiş și Suceava.

Dintre aceștia, au fost selectaţi 16 concurenți, dintre care 12 solişti vocali şi 4 instrumentişti, care au fost acompaniaţi de Orchestra „Virtuozii Banatului” condusă de Radu Vincu, în componenţa căreia s-au remarcat şi instrumentişti cărăşeni, fiind una dintre cele mai bine închegate formaţii din ultimii ani, la acest festival.

Ediţia aniversară, a 25-a, s-a dovedit a fi cu o încărcătură artistică excepțională. Punctele forte din acest an s-au înşiruit pe parcursul celor două zile. Includerea festivalului în „Ruga de la oraş” a adunat un public numeros nu numai la scena în aer liber  din centrul oraşului, ci şi în sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru”.

Invitaţii ediţiei au completat programul artistic, atât după concurs, cât şi după Gala Laureaţilor, care s-a mutat pe marea scenă a Rugii, vremea îmbunătăţită permiţând acest lucru, spre marea satisfacţie a organizatorilor. Juriul prezidat de doamna dr. Elise Stan, profesor, muzicolog şi apreciat om de televiziune, a distribuit premiile, alături de directorului festivalului, dr. Ioan Cojocariu.

Dorinel Gavriluț Pîrvoni, solistul vocal de muzică populară din Gladna Montană, a încântat publicul spectator cu interpretarea cântecelor folclorice din zona Făgetului, obținând premiul al III-lea.

Rezultatele concursului:

Trofeul Festivalului “Luţă Ioviţă” – 2019: Ionuţ Cocoş – Ialomiţa

Solişti instrumentişti:
Premiul I nu s-a acordat
Premiul al II-lea: Valentin Nicolae Diniş – Hunedoara (taragot)
Premiul al III-lea: Andrei Ioan Haneş – Alba (taragot)
Menţiuni: Cristian Ionuţ Popescu – Timiş (saxofon) şi
Deian Gherga – Caraş-Severin (acordeon)

Solişti vocali:
Premiul I: Stelian Păun – Giurgiu şi Denisa Ţanigoi – Caraş-Severin
Premiul al II-lea: Lorena Ene – Gorj şi Delia Ioana Măgheruşan – Bistriţa Năsăud
Premiul al III-lea: Dorinel Gavriluţ – Timiş şi Diana Maria Creţu – Sibiu
Menţiuni: Aurora Mihaela Marica Dolj şi Ionel Roşu – Bihor

„Mulțumesc din tot sufletul juriului pentru încrederea acordată și tuturor celor care mă susțin!”, a declarat, încântat de premiul obținut, Dorinel Gavriluț Pîrvoni, solistul vocal de muzică populară din zona Făgetului – Gladna-Montană.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.