Tabăra de creație a tinerilor scriitori de la la Săvârșin, ediţia a X-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În zilele de 8-9 septembrie 2018, are loc, la Săvârşin, Festivalul de Literatură „Dorel Sibii”, ajuns la cea de a XX – a ediţie, fiind unul dintre cele mai longevive din judeţul Arad.

La eveniment, care a câştigat cu timpul un specific distinct, participă aproximativ 40 de scriitori din partea de vest a ţării (judeţele Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara) în special cei afiliaţi la Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România, dar şi invitaţi, cu personalitate literară recunoscută, din alte părţi ale ţării.

Vor avea loc lecturi publice, poezie şi proză în lectura tuturor scriitorilor invitaţi, sub genericul „Nicidată toamna nu fu mai frumoasă”, desfăşurate în sala festivă a Primăriei Săvârşin.

În urma lecturii, vor avea loc intervenţii critice. Vor mai avea loc acordarea de premii ale festivalului, dar şi premiul special “Principesa Margareta”. Organizatorii acestui eveniment cultural sunt Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, Filiala Arad a USR, Revista de cultură ARCA, Primăria Săvârşin și Fundaţia Culturală „Principesa Margareta”.

Tot la Săvârșin, în perioada 12-16 septembrie 2018, va avea loc Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori, destinată scriitorilor performanţi din generaţia tânără, care au publicat deja cel puţin o carte remarcabilă. La ediţia din acest an vor participa 20 tineri scriitori selectaţi după aceleaşi criterii de performanţă.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.