Tabăra de Literatură de la Fârdea-Surduc, ediția a XII-a, se va desfășura în 20-22 mai

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 20-22 mai 2021, într-o locație discretă și cochetă, de lângă comuna Fârdea și Lacul Surduc, se va desfășura ediția cu numărul 12 a Taberei de literatură, care în ultimii zece ani a avut loc la Românești. Organizată de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Timișoara, coordonator scriitorul Marian Odangiu, și Cenaclul Literar „Anotimpuri” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, coordonator poetul Ion Oprișor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Arad, tabăra de literatură reunește scriitori din partea de vest a țării: Lugoj, Timișoara, Arad, Făget, Reșița, Oțelu Roșu.

Și-au anunțat deja prezența: Dumitru Oprișor, Nina Ceranu, Ilie Chelariu, George Schinteie (Timișoara), Adriana Weimer, Ela Iakab, Simion Dănilă, Cristian Ghinea, Remus Valeriu Giorgioni și Ionel Panait (Lugoj), George Popovici (Făget), Vicu Cojocaru, Didina Curea (Oțelu Roșu), Costel Simedrea (Reșița). Invitat de onoare: Marian Odangiu, secretarul Uniunii Scriitorilor din Timișoara, gazda edițiilor precedente de la Românești. Participanții își vor prezenta cele mai noi apariții editoriale și vor citi din creațiile proprii.

Încă din anul 2009, de la prima ediție, până în anul 2016, la ediția a VII-a, Tabăra de Literatură s-a derulat sub titulatura „Atelierele de la Românești”, la Centrul de Jurnalism de la Românești, fiind coordonate de scriitorul și jurnalistul Marian Odangiu, secretarul Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Apoi, din anul 2017, de la ediția a VIII-a, s-a desfășurat sub denumirea de „Tabăra de Creație a Scriitorilor Lugojeni”, fiind coordonată de scriitorii Marian Odangiu și Ion Oprișor (președintele Cenaclului Literar  „Anotimpuri” din Lugoj). Astfel, Tabăra de Literatură a devenit deja o tradiție în lumea literară din Banat.

Adriana WEIMER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.