Tabără de informatică pentru elevii din Lugoj, sprijinită de Honeywell Life Safety

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

26 de elevi de la Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj și Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” Lugoj și-au început anul în forță, cu gânduri mari de a învăța cât mai multe lucruri în domeniul IT.

Sub coordonarea profesorului de informatică Török Ladislau, de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, elevii interesați de acest domeniu au participat, în perioada 4-8 ianuarie 2018, la o tabăra de informatică organizată în stațiunea Straja. Un rol important în acest proiect l-a avut firma Honeywell Life Safety din Lugoj, care a oferit de 7.000 de lei pentru buna desfășurare a activităților.

În cadrul acestei tabere elevii au învățat despre dezvoltarea jocurilor, folosind Unity, coordonați de Andrei Țenescu, student la Universitatea Politehnică din Timișoara. De asemenea, îndrumați de elevul Cristian Dejica, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, participanții au învățat să dezvolte pagini web cu ajutorul limbajelor HTML și CSS.

Toți liceenii implicați în acest proiect au avut de învățat din această experiență, demonstrând un mare interes pentru cunoaștere. Gândindu-se la viitor, elevii consideră că tabăra le-a fost de mare folos, fiind un pas important în dezvoltarea lor ulterioară.

Datorită succesului avut, coordonatorul proiectului, prof. Török Ladislau, de la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, și firma Honeywell Life Safety din Lugoj speră că Tabăra de informatică va avea loc și în anii următori, devenind un program cu tradiție.

AL PRESS

Despre admin 6660 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.