Tabăra de artă de la Isverna

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Colinele potrivit de înalte, presărate cu stări de noutate, ne-au conturat drumul până în partea de nord a județului Mehedinți. Te îmbrățișează cu patos tonurile de verde ale unui început de august îmbelșugat, te lași pândit de simbioza florilor de câmp și te bucuri de evadarea din forfota orașului veșnic treaz.

Te lași purtat de șerpuiala molcomă a drumului până în comuna Isverna. Locul care ascunde o comoara nestemată. Fie că te bucuri de o plimbare prin pădurile din jur, cu opriri la peștera Isverna, moara de apă –  sau cunoști tradiția locului vizitând Muzeul satului, bisericile de lemn, Atelierul de ii – vei descoperi o lume desprinsă din basme. Te lași purtat pretutindeni de legendele bătrânilor.

Că natura a fost darnică cu pământenii, știm deja, dar mai știm și că omul sfințește locul. La Isverna, organizatorul taberei și totodată finanțatorul a fost Marian Balaci, cu pasiuni vechi în aria sportivă, dar cu perspective în dezvoltarea culturală și turistică a zonei. Investește timp și energie pentru a implementa proiecte care, pe de o parte, îmbunătățesc traiul locuitorilor și completează patrimoniul cultural, iar pe de altă parte, oferă turiștilor o experiența pe măsură în inima naturii.

A înțeles necesitatea dezvoltării turistice a zonei și schimbarea cursului vieții prin valorificarea zestrelor lăsate de natură. Muncește cu fervoare și este motivat de tot ceea ce îl înconjoară, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Prima ediție a taberei de creație a unit artiști români și străini: Costin Brăteanu, Ana-Maria Butura, Igor Isac, Sarah Raluca Miulescu, Gheorghe Mosorescu, Ecaterina Schiwago, Valeriu Sepi, Joan Thimmel, Susie Vier; curatorii au fost Sarah Raluca Miulescu și Costin Brăteanu. Pasiunea comună s-a materializat în emoția care a caracterizat cele șase zile petrecute împreună. S-au legat prietenii, s-au împărtășit impresii din experiențele proprii și informații acumulate de-a lungul timpului.  Iar cel mai important, s-au furat zâmbete.

Tabăra a fost organizată în condiții speciale care se aliniază cu noile reglementări privind pandemia actuală.

Sărbătoarea Sf. Maria încheie prima ediție a taberei de creație de la Isverna, Mehedinți, iar invitația de a privi operele artiștilor și întâlnirea cu ei este deschisă tuturor: 28 august, ora 18, Direcția de patrimoniu istoric și turism cultural Drobeta Turnu-Severin; expoziția o veți găsi în această locație până la mijlocul lunii septembrie.

Larisa-Andreea VASILE

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.