Sute de credincioși la sfințirea apei de la troița din Cotu Mic. A fost prezent și Mitropolitul Banatului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sute de credincioși au luat parte și în acest an la ceremonia de sfințire a apei la Troița Izvorul Tămăduirii din cartierul lugojean Cotu Mic. Întreg evenimentul a fost organizat de către Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” și a avut loc vineri după masă. Oamenii au venit în număr mare în special pentru faptul că ceremonia religioasă a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, alături de un sobor de preoți. Mitropolitul s-a aflat la Lugoj pentru a doua oară în intervalul unei săptămâni și ne-a mărturisit că îl leagă amintiri din vremea tinereții de orașul de pe Timiș.

N-aș vrea să creez invidii, dar dintre toate orașele și localitățile câte sunt aici în Banat, de Lugoj mă leagă o parte din tinerețea mea, când eram și eu ostaș sub drapelul țării, aici la unitățile militare din partea aceasta. Așadar, întotdeauna mă întorc cu bucurie și rog pe D-umnezeu să aibă grijă de orașul acesta și mă bucur de starea lui de prosperitate în care se află acum. Un oraș fără șomeri, cum se spune, un oraș unde sunt atâția investitori străini. Aici au simțit ei că sunt oameni atât profesional bine pregătiți, cât și de o calitate umană deosebită”, a declarat IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Bnatului.

Credincioșii au venit pentru slujbă, dar și să socializeze cu cunoscuții. Dacă unii s-au aflat pentru prima dată, alții vin ani la rând la acestă ceremonie. După slujba religioasă, Ansamblul Lugojana, coordonat de maestrul Puiu Munteanu, a încântat publicul prezent prin dansuri și cântece populare.

Alina DAMIAN

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.