Sute de cărți noi la bibliotecă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce în urmă cu o săptămână Biblioteca Municipală Lugoj a fost înfrumusețată cu aproximativ 50 de rafturi noi, colorate, care au schimbat aspectul instituției, de curând au fost achiziționate de la o editură cu care Biblioteca a mai colaborat, un număr de 376 de cărți noi, din diferite domenii, care să satisfacă cerințele mai multor categorii de cititori. Sunt cărți de literatură, cărți pentru copii, cărți de dezvoltare personală, din domeniul istoriei, geografiei sau biografii. Cărțile au fost cumpărate cu bani de la Consiliul Local, care au fost alocați în bugetul din acest an. Achizițiile nu se opresc însă aici, spune Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale.

Intenționăm ca până la sfârșitul anului să mai facem încă o achiziție sau poate chiar două de carte, astfel încât numărul de cărți noi achiziționate în acest an să depășească 500 de volume. Spun acest lucru pentru că este foarte important, deoarece cititorul din ziua de astăzi care calcă pragul bibliotecii preferă o carte nouă, o carte cu o copertă plăcută, o carte realizată în condiții grafice deosebite, așa cum sunt cărțile tipărite în anul 2019, spre deosebire de o carte care a apărut acum 20 de ani. Chiar dacă este același titlu, cititorul nostru optează pentru cartea nouă, pentru cartea apărută recent, care atrage”,

a declarat Henrieta Szabo, directorul Bibliotecii Municipale Lugoj.

Reprezentanții Bibliotecii Muncipale spun că încearcă să vină în întâmpinarea cititorilor cu cărți noi, dar în același timp să conserve vechile volume, care întregesc într-un mod plăcut patrimoniul unei instituții, așa cum este Biblioteca.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.