Surprizele continuă la C.M. [short sport] Sita cerne, miza creşte [short sport] Surprinzătoarea finală, eroi inediţi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Surprizele continuă la C.M.

Din nou o privire peste stadioanele Rusiei, impecabile în imaginea pe care au oferit-o acestui turnir mondial al fotbalului, chiar dacă nivelul de spectacol al jocurilor a fost, cu siguranţă, sub cel pe care ni-l doream. Rămăsesem la surprizele ieşirii premature din cursă a campioanei mondiale Germania şi a Poloniei, echipă pe care o consideram favorită (după ce a spulberat… România cu 3-0 la Bucureşti şi a trecut lejer – 3-1 pe teren propriu, tot după 3-0). Urmate de eşecul lamentabil în faza optimilor al Argentinei, Portugaliei şi Spaniei care, e drept, nu meritau mai mult la ce au arătat.

Sita cerne, miza creşte

Belgia, scăpată cu greu din şocul japonez, a oferit ulterior poate cel mai frumos joc de până acum în ciocnirea cu Brazilia, din care altă fostă campioană mondială a ieşit şifonată. Aşa cum s-a despărţit de show şi Uruguay, în ciuda solidităţii demonstrate până la întâlnirea cu Franţa. Dispariţiile Elveţiei. Suediei şi Rusiei nu cred c-au întristat vreun estet al fotbalului, chiar dacă intrarea Angliei în careul de aşi nu e încântătoare ca melodie decât în tribune. În comparaţie cu Croaţia care, chiar dacă a trecut greu, la penalty-uri, de danezi şi ruşi, parcă ştie şi joacă mai mult din fotbalul pe care-l aşteptăm. Cel ce a venit de la Franţa, trupă care pare acum favorită la titlu. Cu  victorii venite până la finală pe axul Umtiti – Matuidi – Pogba – Mbappe, înălbit eficient de un Griezmann modest, mereu acolo unde este nevoie.

Surprinzătoarea finală,  eroi inediţi    

La ora editării rândurilor de faţă suntem înaintea semifinale Croaţia – Anglia, cea care dă adversarul Franţei în ultimul act. Modric şi Kane reprezintă speranţele celor două naţiuni, dar surpriza poate veni din orice zonă, ţinând cont de jocul imprevizibil al ambelor combatante şi de polivalenţa multora dintre actori. Ambii portari cu evoluţii excelente – Subasic şi Pickford, linii defensive solide, cu apariţii dese în faţa porţii – Vida, Lovren şi Vrsaljko  vs  Maguire, Stones şi Rose, linii de mijloc compacte – Modric, Rakitic, Perisic contra  Henderson, Trippier şi Dier şi vârfuri letale ca Mandzukic şi Rebic vs Delle Alli şi Kane, distribuţii valoroase pentru un penultim act în care, să sperăm, strategiile vor fi sufocate de spectacol. Pentru finala oricum surprinzătoare a festivalului ce n-a avut strălucirea de altă dată, dar va propune inediţi eroi.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.