Ștrandul din Lugoj va putea fi vizitat doar cu bilet

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ștrandul din Lugoj a fost vizitat de 583 de persoane, în cele patru zile în care cetățenii au avut acces în incinta bazei de agrement, înainte de alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Francisc Boldea, în cadrul ședinței Consiliului Local în care a fost modificat Regulamentul de organizare și funcționare al bazelor de agrement ștrand și bazin acoperit. Cu doar o singură abținere, cea a consilierului USR Liviu Brîndușoni, consilierii lugojeni au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de către primarul Francisc Boldea, prin care au fost modificate două articole din regulament, care prevăd că

„șezlongurile, măsuțele și umbrelele parasolare se folosesc gratuit de către utilizatori în ordinea sosirii în incintă, conform opțiunii acestora”, dar și că „suma încasată ca tarif de acces ștrand/bazin acoperit într-o zi de funcționare se va depune pe bază de borderou și monetar sau Registru de casă la casieria Primăriei municipiului Lugoj în ziua lucrătoare următoare până la ora deschiderii ștrandului/bazinului acoperit”.

Cu acest prilej, primarul Francisc Boldea a precizat că a fost singura oportunitate când lugojenii au avut acces liber și au putut vizita ștrandul, iar „de acum înainte vor intra doar cu bilet”. De asemenea, edilul lugojean a anunțat că la licitația organizată de municipalitate s-au înscris două firme pentru prestarea serviciului de salvamar la noul ștrand, care se va deschide când apa din bazin „se va încadra în parametri legali, adică temperatura apei ajunge la 21 de grade”.

„Nu cred că e un om normal acum, care să vină să facă baie la 14 grade, cât are apa jos, la 3,4 metri adâncime”,

a spus Francisc Boldea, menționând și că

„Avem avizul DSP (Direcția de Sănătate Publică – n.r.) și pentru personalul sanitar. Avem medicii de la cabinetele școlare, pe care noi îi plătim și care nu lucrează patru luni pe an, în vacanțe, astfel că îi putem detașa pe o perioadă de timp la ștrand. Vara, când școlile sunt închise, copiii sunt la ștrand”.

Edilul lugojean a mai afirmat că la ștrand, când va intra în program normal de funcționare, „o să fie în fiecare zi și cursuri de înot, care nu se pot ține fără personal sanitar” și care „vor fi făcute de către profesori pregătiți, profesori de sport”.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.