Ștrandul din Lugoj va deveni funcțional… abia peste 20 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Am aflat recent, că tot a trecut vara, și otoritățile par a spune lucrurilor pe nume, care e chestia cu ștrandul din Lugoj. În publicația de suflet (și de campanie) a primarului demis, am citit așa: „Primii trei ani au trecut. Mai trebuie să așteptăm încă 17 ani, pentru a putea investi în baza de agrement de la Ștrand”.

Ăsta era titlul, care ne-a lăsat ca la dentist. După care, ca și cum n-am priceput, vine precizarea: „Primăria Lugoj va avea voie să facă investiții în baza de agrement din cartierul Ștrand, peste 17 ani”. Bănuind că lucrările de renovare vor mai dura vreo trei ani, putem conchide că ștrandul din Lugoj va deveni funcțional abia peste două decenii.

Aș fi crezut că e o știre de „Academia Cațavencu”, de „Urzica” sau „Arici Pogonici”, dacă nu aș fi intuit, după felul și corectitudinea celor scrise, că articolul a fost postat de însuși primarul demis, într-un moment în care pagina personală de Facebook i s-a părut prea puțin urmărită.

Dar să revenim la cei 17 ani de așteptare. Asta ar fi, chipurile, din cauză că „firma care a executat lucrarea a oferit o garanție de 20 de ani”. Din acest motiv, municipalitatea, cică, nu ar avea voie să aducă vreo îmbunătățire bazei de agrement.

Cum se face însă că administrația locală a încercat închirierea bazei? Aici n-am prea înțeles! Chiriașul are voie să aducă îmbunătățiri bazei de agrement, iar proprietarul de drept – NU. Mie mi se pare cusută cu ață albă toată povestea asta.

Culmea este că, în timp ce alții (chinezii, de exemplu) construiesc poduri peste mare de zeci de kilometri în doar câteva luni, noi trebuie să așteptăm două decenii pentru a ne răcori într-un ștrand care a funcționat, dar care nu mai este funcțional. Și mai cumpărăm unul, tot nefuncțional, de pe Insulă. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.