stiripentrucopii.com, un site pentru toți copiii, mici sau mari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Copiii cool citesc, fac sport, reciclează și se informează. Sunt mici, dar informați. Ei au la dispoziție un site dedicat lor și un ajutor de nădejde, un jurnalist – elefant, pe lângă câțiva jurnaliști adevărați care se preocupă zilnic să scrie cele mai interesante știri pentru copii. www.stiripentrucopii.com este un portal unic de informare în România, dedicat, așa cum îi spune numele, tuturor copiilor (și părinților lor). Știri pentru copii este proiectul a două prietene, Adina și Georgeta, născut din dorința de a continua, permanent, educarea copiilor din România, dincolo de aportul părinților și al educatorilor.

„Prin educare înțelegem nu numai dobândirea unor cunoștințe noi de către copii, ci și determinarea lor de a-și asuma, de la cele mai fragede vârste, un mod de viață sănătos”,

arată inițiatoarele proiectului.

„Ideea portalului www.stiripentrucopii.com a pornit de la faptul că toți copiii prind din mers informații, se uită la știri cu sau fără voia lor, fac propriile interpretări și încearcă să descifreze singuri mersul lumii. Prea ocupați și stresați, părinții nu au întotdeauna timp (și chef!) să le explice ce se întâmplă în țară și în lume. Prin urmare, www.stiripentrucopii.com oferă zilnic știri pe înțelesul celor mici. Site-uri de acest gen există în multe țări (ZDF Kinder, BBC Kids etc.)”,

spune Adina. Georgeta continuă ideea:

„Efectul portalului este asemenea unui bulgăre de zăpadă: cu un simplu click copiii sunt informați și pot astfel să își informeze și părinții; ceea ce promovăm fiind informații clare, interesante, explicate pe înțelesul lor”.

Alături de ele, alți patru jurnaliști scriu, zi de zi, știri interesante. Daiana, Mădălina, Romina și Miro întregesc echipa redacțională, alături de jurnalistul – elefant, Toyo.

   Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.