Știai asta? 6 idei INEDITE de a folosi plasa de tip sârmă în casa ta!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Fie că ai știut dintotdeauna cum trebuie să arate casa visurilor tale sau ai construit-o pas cu pas, urmărind cu atenție sfaturile specialiștilor și ultimele tendințe în arhitectură, gardul a fost, cu siguranță, o alegere cântărită foarte bine.

Alături de clasicul gard din lemn, cel din sârmă este o alegere populară, datorită versatilității materialului folosit. Dacă te gândești că o astfel de împrejmuire nu îți va oferi suficientă intimitate, poți alege o variantă creativă de a bloca privirile indiscrete, prin plantarea unor flori cățărătoare sau ridicarea unui zid de pietre.

Trebuie să știi că acest tip de material nu este folosit doar în construcția gardurilor. Având o multitudine de utilități, o simplă răsfoire a ultimelor modele de plasă tip sârmă apărute în magazinele de specialitate te va inspira să dezvolți noi zone ale căminului tău. Desigur că vei dori să împrejmuiești și livada sau grădinița de flori, dar ce vei face atunci când îți va rămâne mai mult material decât ai nevoie? Te-ai gândit că acesta poate fi folosit și pentru decorațiuni?

Ți-am pregătit 6 idei ce te vor inspira să îți transformi curtea și interiorul casei în ceva inedit, demn de revistele de amenajări interioare

Este fapt dovedit, cu cât lucrezi manual mai mult la decorul casei și al grădinii, cu atât mai mândru vei fi de realizările tale. Nici un colț nu va scăpa neatins de creativitate și unicitate, iar toți prietenii tăi vor fi uimiți!

1. Un display foto handmade

O idee minunată este să îți construiești un display foto. Poți tăia o bucată dreaptă de plasă, de dimensiunile dorite, pe care apoi sa o vopsești în culoarea preferată. Prinde-o de perete și poți începe să o decorezi cu cele mai frumoase amintiri din vacanțele tale.

2. Spațiu de depozitare ingenios

Dacă decorațiunile tale au nevoie de mai mult spațiu, poți realiza un dulap original folosind plasa din sârmă. Acesta poate fi suspendat de perete pentru o notă modernă sau îi poți atașa picioare pentru un look rustic.

3. Coșulețele din sârmă – un nou trend

Fie că le dorești pentru curte sau ca și suport pentru reviste și telecomandă, aceste coșulețe se pot realiza în diferite forme și dimensiuni. Le poți vopsi sau le poți face interior din material textil pentru un plus de creativitate.

4. Display-ul pentru bijuterii de poveste

Doamnele elegante merită un display pe măsură pentru bijuteriile lor. Alege o ramă de tablou sau de fotografii, înlocuiește interiorul cu o bucată potrivită ca dimensiuni de plasă din sârmă și ești gata pentru a-ți expune frumoasele podoabe pe un suport modern.

5. Un ghiveci nemaivăzut

Un colț verde, plin cu plante vesele, dă o notă aparte oricărei încăperi. Dacă îți dorești să renunți la clasicele ghivece din plastic, poți realiza chiar tu unul din plasă și pietre. Pe lângă faptul că este un element original, vei ajuta și la reducerea consumului de materiale dăunătoare mediului.

6. Suporturi ingenioase pentru lumânări 

Relaxarea după o zi stresantă stă în modul în care îți organizezi propriul colț zen. Nimic nu este mai potrivit înainte de culcare decât o carte bună, un pahar din vinul tău favorit și o lumânare parfumată. Joacă-te cu creativitatea și plăsmuiește suporturi de lumânări din materialele rămase de la renovare. Poți folosi ciment, pietre, borcane, mozaic, toate decorate cu bucățele fine de plasă din sârmă.

În concluzie, nu te sfii să îți dai frâu liber imaginației! Orice idee poate prinde viață în mâinile tale, iar rezultatele nu vor întârzia să te uimească. Nici nu este nevoie să cheltuiești fără măsură. Obiectele nefolosite din jurul casei, materialele rămase după renovări și lucrurile mărunte din sertarul cu de toate se vor transforma cu ajutorul tău în aranjamente magice.

Sursa foto: Shutterstock.com

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.